Η μεγάλη... προσφορά αγάπης της Greco Strom στους πληγέντες της Θεομηνίας!

Η GRECO STROM, μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή στρωμάτων και προϊόντων ύπνου και εδρεύει στη Μάνδρα Αττικής από το 1964, με απόλυτο σεβασμό και ευαισθησία στο δράμα των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν από την απρόβλεπτη Θεομηνία, αποφάσισε να τους υποστηρίξει έμπρακτα προσφέροντας 100 (εκατό) στρώματα και 200 (διακόσια) μαξιλάρια, τα οποία θα διατεθούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του τόπου.

Παράλληλα, έχει ήδη προχωρήσει στην ολοκληρωμένη υποστήριξη και αποκατάσταση των νοικοκυριών των εργαζομένων της που κατοικούν στη Μάνδρα Αττικής και επλήγησαν από την καταστροφική μανία της φύσης.

Η ιστορική αναδρομή της Greco Strom από το 1964 έως σημερα
 
Από το 1964, η προσήλωσή μας στην ποιότητα έγινε συνήθεια, τρόπος ζωής, εργασίας και δημιουργίας. Αυτή η προσήλωση άρχισε με σταθερά και σίγουρα βήματα να «γράφει ιστορία», την ιστορία της GRECO STROM.
 
 
1964
Η εταιρεία ιδρύεται από τον κο Φώτη Γκοτσόπουλο και δραστηριοποιείται στην κατασκευή χειροποίητων στρωμάτων από βαμβάκι.
 
1976
Πραγματοποιείται ένα μεγάλο βήμα για την GRECO STROM: η αγορά ιδιόκτητης έκτασης 5.000μ2 και η ανέγερση εργοστασιακού κτηρίου έκτασης 1.500μ2 στη Μάνδρα Αττικής.
 
1980
Αγοράζεται μηχανολογικός εξοπλισμός και ξεκινά η παραγωγή στρωμάτων με ελατήρια.
 
1986
Ο Μάριος Γκοτσόπουλος, γιος του ιδρυτή, εισέρχεται δυναμικά στην εταιρεία ως εταίρος. Περίπου 10 χρόνια μετά, το 1997, ακολουθεί ως εταίρος ο αδελφός του, Χρήστος Γκοτσόπουλος.
 
1991
H GRECO STROM μεγαλώνει, αφού πραγματοποιεί επέκταση του εργοστασιακού της κτηρίου σε 3.000m2.
 
1998
Η εταιρεία μας επεκτείνει τη δραστηριότητά της με τη μελέτη, σχεδιασμό και παραγωγή βρεφικών στρωμάτων, βασισμένων στα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα.
 
2000
Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001.
 
2003
Πραγματοποιείται επένδυση σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την παραγωγή στρωμάτων Box.

2004
Ανάθεση προμήθειας στρωμάτων Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001.
 
2005
Έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Ένταξη της εταιρείας ως μέλος της ISPA (International Sleep Products Association).
 
2006
Ανάθεση εξοπλισμού υποβρυχίων και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού με στρώματα πιστοποιημένα σύμφωνα με προδιαγραφές IMO (International Maritime Organization). Απονομή Οικολογικού Σήματος ECO LABEL με Αριθμό Μητρώου EL/014/06.
 
2007
Η αντοχή των στρωμάτων της εταιρείας μας πιστοποιείται με βάση τη δοκιμή ΕΝ 1957 στο εξειδικευμένο εργαστήριο AIDIMA της Ισπανίας. Ξεκινά η εξαγωγική μας δραστηριότητα σε Βαλκανικές χώρες.
 
2008
Η GRECO STROM εξάγει τα προϊόντα της στη Ρωσία.
 
2012
Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Ποιότητας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ISO 13485. Μελέτη, σχεδιασμός και παραγωγή νοσοκομειακών στρωμάτων με πιστοποίηση των προϊόντων μας κατά CE και εγγραφή στο Μητρώο Κατασκευαστών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στην κατηγορία Ι από τον ΕΟΦ.
 
2012... έως σήμερα
Η GRECO STROM ολοκληρώνει την επέκταση κτηριακών εγκαταστάσεων σε 6.500μ2 με χρήση ειδικών υλικών που εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα και θερμομόνωση διατηρώντας έτσι τις απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης. Ταυτόχρονα, επεκτείνεται ο προαύλιος χώρος από 5.000μ2 σε 12.000μ2.
 
H εταιρεία μας συνεχίζει τις επενδύσεις με αγορά υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για να διασφαλιστεί ο ακόμα πιο καινοτόμος σχεδιασμός και παραγωγή εργονομικών στρωμάτων.
 

Όποιον γιατρό ορθοπεδικό και αν ρωτήσεις Παγκοσμίως, θα σου πει: "Επένδυσε" σε ένα καλό στρώμα και θα αλλάξει η υγεία σου αλλά και η καθημερινότητά σου. Η 100% ελληνική οικογενειακή εταιρία GRECO STROM, από το 1964 έως σήμερα, έχει πάει την ποιότητα των στρωμάτων της σε άλλο "άφταστο" επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αφού η φιλοσοφία της είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο ουσιαστική: "Να προάγουν το στρώμα σε ένα εργαλείο υγείας έτσι ώστε να διασφαλίζει τις ιδανικότερες συνθήκες για έναν άνετο, ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο, μεταμορφώνοντας τη νύχτα σας σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης και σωστής ξεκούρασης".

Ανεξήγητοι πόνοι στη μέση, ανησυχία στον ύπνο, ύπνος που δεν ξεκουράζει, ακόμα και αϋπνία μπορεί να οφείλονται στο στρώμα που χρησιμοποιούμε. Η ποιότητα του στρώματος αφορά άμεσα τόσο την υγεία όσο και το αίσθημα ευεξίας μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αξία ενός πραγματικά καλού ύπνου.
Η λειτουργία του ύπνου καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 της ζωής μας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η αξία του για την καλή λειτουργία του νου και του σώματος γίνεται άμεσα εμφανής ακόμα μετά και από την πρώτη μέρα στέρησής του. Πέρα όμως από την κόπωση, την υπνηλία, τη δυσκολία στη συγκέντρωση και στην τέλεση σύνθετων δραστηριοτήτων που εμφανίζονται ήδη μετά από την πρώτη βραδιά στέρησης ύπνου, πιο σοβαρές και αόρατες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία της μακροχρόνιας διαταραχής, είτε της ποσότητας, είτε και της ποιότητας του ύπνου. Σαν δυναμική λειτουργία που διατρέχει στάδια (ελαφρύς, βαθύς ύπνος και ύπνος των ταχειών οφθαλμικών κινήσεων) ο ύπνος θέλει τον απαραίτητο χρόνο για να τελέσει τις αναζωογονητικές και επιδιορθωτικές του δράσεις αλλά παράλληλα θέλει και το ιδανικό περιβάλλον που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη εξέλιξή του.
 
 
Το πρώτο στρώμα που έφτιαξε ο άνθρωπος.
Η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να χαρίσει το κατάλληλο περιβάλλον σε μια λειτουργία που αδιόρατα τον εξοπλίζει με δυνάμεις και γνώσεις για την επιβίωσή του, τον ώθησε ήδη από την απαρχή της ύπαρξής του στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου αλλά και εδάφους για την επιτέλεσή του. Ο άνθρωπος επέλεξε μικρά, κλειστά και σκοτεινά μέρη με χωμάτινο έδαφος τα οποία έντυνε με μαλακά, ευπίεστα χόρτα. Έτσι η φύση και το ένστικτο δημιούργησαν το πρώτο στρώμα.
 
 
Το στρώμα, γίνεται επιστήμη.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ανάγκη ενός ξεκούραστου ύπνου δημιούργησε μια ολόκληρη επιστήμη, τη στρωματοποιία. Βασικός στόχος, το κάθε σώμα να αναπαύεται σε ένα στρώμα που προσφέρει τη δυνατότητα στη σπονδυλική στήλη να έχει την ιδανική για κάθε θέση (πλάγια, πρινή, ύπτια) καμπύλωση, η οποία αποτρέπει την αυξημένη τάση μεταξύ των μυών που προσφύονται στη σπονδυλική στήλη (ραχιαίοι μύες) και των μυών του αυχένα. Δηλαδή, σε κάθε θέση ύπνου που επιλέγουμε, το ιδανικό στρώμα θα ήταν εκείνο που αναγνωρίζει την αντίσταση που πρέπει να ασκήσει σε κάθε περιοχή του σώματος με το οποίο έρχεται σε επαφή. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατήσει τη σπονδυλική στήλη στη σωστή κυρτότητά της κάτι που, με τη σειρά του, αποτρέπει την μυϊκή τάση ανά περιοχές. Ένα τέτοιο στρώμα επιτρέπει την απρόσκοπτη εξέλιξη του ύπνου αποτρέποντας αφυπνίσεις του ατόμου από πόνους που μπορεί να δημιουργήσει μια υπερβολική ή αντίστροφα φειδωλή καμπύλωση της σπονδυλικής στήλης. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό το έξυπνο στρώμα που αναγνωρίζει κάθε φορά την τάση που πρέπει να ασκήσει ανά περιοχές ανάλογα με το σωματότυπο και βάρος του ατόμου που υποδέχεται... δεν υπάρχει.
 
 
Το στρώμα είναι προσωπική «υπόθεση».
Αυτό που υπάρχει όμως είναι η δυνατότητα του ατόμου να επιλέξει το όσο πιο ιδανικό στρώμα γίνεται για τον προσωπικό του σωματότυπο, ανεξάρτητα από ταμπέλες, όπως «ανατομικό» ή «ορθοπεδικό». Έτσι ο κάθε άνθρωπος που αγοράζει ένα στρώμα θα πρέπει να λογιστεί ότι δεν αγοράζει ένα εργαλείο ξεκούρασης, αλλά ένα εργαλείο υγείας. Για αυτό προτείνουμε την επιλογή ενός στρώματος πάντα μετά από τη δοκιμή του και μάλιστα σε διάφορες θέσεις κατάκλισης. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το μαξιλάρι ύπνου. Τα υλικά δε από τα οποία είναι φτιαγμένα θα πρέπει να αποτρέπουν την εμφάνιση οποιασδήποτε δερματικής ενόχλησης-αλλεργίας.
 
 
Share |