Η Μαρία Κίτσου αποκαλύπτει γιατί δεν την είδαμε στο «Νησί»

Η Μαρία Κίτσου, η οποία έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στην πετυχημένη σειρά εποχής του ΑΝΤ1, έδωσε συνέντευξη στο «TV Έθνος» και μίλησε μεταξύ άλλων, για το αν πίστεψε από την αρχή στην επιτυχία του σίριαλ, το οποίο σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αν έχει επηρεαστεί από τον χαρακτήρα που υποδύεται και για το αν ήταν επιλογή της η αποχή από την τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφερόμενη στις «Αγριες Μέλισσες», η Μαρία Κίτσου αποκάλυψε ότι στα επόμενα επεισόδια, θα έχουμε «χιονοστιβάδα εξελίξεων».
Ο ρόλος στις «Μέλισσες» ήρθε έπειτα από αρκετές οντισιόν. Οταν σου ανακοίνωσαν πως θα υποδυθείς την Ελένη πώς ένιωσες;

Ενα μούδιασμα. Πέρασα από τέσσερις οντισιόν. Προσπαθούσα να διαισθανθώ τι θα γίνει. Δεν μπορούσα. Οταν μου ανακοίνωσαν ότι πήρα τον ρόλο, χάρηκα πολύ. Ο ρόλος με πώρωσε από την πρώτη στιγμή. Ηταν μαγική η επαφή με τον Λευτέρη Χαρίτο, τον σκηνοθέτη της σειράς. Τα κείμενα της σεναριογράφου, της Μελίνας Τσαμπάνη, ήταν φανταστικά. Σαν ένα καλογραμμένο θεατρικό. Ηθελα λοιπόν πολύ να είμαι στις «Μέλισσες», παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν σκόπευα να κάνω κάτι στο α’ μισό της σεζόν λόγω των θεατρικών υποχρεώσεων στο β’ μισό. Το ονειρεύτηκα όλο αυτό και πίστεψα πως θα βγει κάτι πολύ καλό για τα τηλεοπτικά δεδομένα.
 

Πίστεψες από την αρχή στην επιτυχία της σειράς;

Είχα ένστικτο πως θα πάει καλά. Πως θα την αγαπήσει ο κόσμος. Ωστόσο δεν περίμενα το μέγεθος αυτό. Ομως όταν κάτι έχει επιτυχία, έχει επιτυχία. Δεν υπάρχει ημίμετρο. Αν μου αρέσει κάτι πολύ, με συνεπάρει και με προκαλέσει, είμαι σίγουρη πως θα αρέσει και στον κόσμο. Και στο θέατρο το εισπράττεις από το κοινό, το καταλαβαίνεις από το χειροκρότημα. Αυτό το αίσθημα που δημιούργησαν οι «Μέλισσες». Και βέβαια υπήρχαν όλα τα εχέγγυα για δουλειά και μεράκι από όλους μας. Ηταν προδιαγεγραμμένο όλο αυτό. Και μέχρι στιγμής ο πήχης έχει μείνει ψηλά. Δεν πέσαμε στην παγίδα του καθημερινού με την κακή έννοια. Κάθε επεισόδιο στις «Μέλισσες» είναι σαν μια μικρού μήκους ταινία.
Είχες πολλά χρόνια να εμφανιστείς στην τηλεόραση. Από τον «Καρυωτάκη». Ηταν συνειδητή αυτή η αποχή σου;

Ναι, απόλυτα. Εκανα κάποιες επιλεκτικές δουλειές με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Λατρεύω το θέατρο και δεν μου είχε έρθει κάποια πρόταση που να θέλω να την κάνω. Μου αρέσουν οι σειρές εποχής και σειρά εποχής είχε να γίνει από το «Νησί»…
 

Αφού μου το αναφέρεις, όντως τότε είχες πρόταση για τη συγκεκριμένη σειρά;

Ναι, είχα πρόταση από το «Νησί». Είχα κάνει επαφή με τη Μιρέλλα, αλλά τότε είχα κλείσει με τον Θεοδωρόπουλο για να κάνω τα «Ορφανά» και δεν γινόταν να πάρω μέρος.
Τι άλλο μπορούμε να πούμε για τα προσεχώς;

Στις «Αγριες Μέλισσες» δεν θα μας προλαβαίνουν τα γεγονότα. Υπάρχουν σκηνές που λέω «πο-πο, θα γίνει αυτό το πράγμα, θα τρελαθώ». Ερχεται χιονοστιβάδα εξελίξεων. Ακούω που χαρακτηρίζουν τη σειρά σαπουνόπερα. Η ζωή είναι η μεγαλύτερη σαπουνόπερα. Στα χωριά συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα. Το θέμα, λοιπόν, είναι πώς διαχειρίζεσαι καλλιτεχνικά τις ιστορίες για να μη γίνουν σαπουνόπερα. Οι «Αγριες Μέλισσες» δεν είναι σαπουνόπερα.
 

Share |