Η Εθνική αποκλείστηκε, η ΕΡΤ εκτοξεύθηκε!

Τον πιο κρίσιμο αγώνα της για τη συνέχεια της πορείας της στο παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας έδωσε το πρωί της Δευτέρας η Εθνική ανδρών μπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήθελε νίκη απέναντι στην Τσεχία με διαφορά τουλάχιστον 12 πόντων για να πάρει την πρόκριση για την οκτάδα. Τελικά πήρε τη νίκη αλλά οι επτά πόντοι διαφορά δεν της έφτασαν.

Έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση αρκετά πρόωρα αφού είχα δημιουργηθεί αρκετά υψηλές προσδοκίες που έφταναν μέχρι και το βάθρο της διοργάνωσης. Το γεγονός ότι η Εθνική μας είχε τα ηνία και η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους δέκα πόντους έφεραν τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αγώνας άγγιξε σε τέταρτο το 58,7% επίδοση εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen ο αγώνας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με την Τσεχία σημείωσε 42,8% στο γενικό σύνολο. Στο δυναμικό κοινό η επίδοσή της ήταν ακόμη καλύτερη φτάνοντας το 49,6%

Όπως είναι λογικό η Εθνική διέλυσε τον ανταγωνισμό που είχε απέναντί της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο γενικό σύνολο η αμέσως επόμενη εκπομπή σε επιδόσεις «Αταίριαστοι» σημείωσε 17,5% ενώ η «Φωλιά των Κου Κου» σημείωσε στο δυναμικό κοινό 16,9%.

Πηγή: dailymedia.gr

Share |