Η επιστήμη απεφάνθη - Αυτή είναι η ποσότητα καφέ που πρέπει να πίνουμε ανά ημέρα

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταναλώνουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια κούπες καφέ. Ίσως να είναι από τις πιο αγαπημένες καθημερινές μας συνήθειες και για τους περισσότερους να είναι αδιανόητο να ξεκινήσει η ημέρα χωρίς μια γουλιά καφέ.

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς γιατρός για να γνωρίζει πως ο καφές έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό!

Από ερευνητικές μελέτες των τελευταίων ετών καθώς και από συστηματικές ανασκοπήσεις φαίνεται ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ (2-3 κούπες) έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία και σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ, καρδιοαγγειακών νοσημάτων, εμφραγμάτων και γενικότερα θνησιμότητα από καρδιομεταβολικά νοσήματα. Επιπλέον, επιδρά στη γαστρική λειτουργία επιταχύνοντας την γαστρική κένωση και μειώνει την εμφάνιση της νόσου Parkinson, με τη μέγιστη προστασία να επιτυγχάνεται με κατανάλωση τριών φλιτζανιών ανά ημέρα. Τέλος, περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ακόμη και από φρούτα και λαχανικά.

Ξέρατε ότι

1.Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα  από τη στιγμή που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πιείτε καφέ, αν θέλετε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την επίδραση της καφεΐνης στον οργανισμό σας Ποιος όμως αντέχει;!

2.Οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διαπιστώθηκε ότι οι πιθανότητες να εμφανίσει μία γυναίκα κατάθλιψη μειώνονταν κατά 20% αν κατανάλωνε καφέ.

3.Η μυρωδιά του καφέ από μόνη της μπορεί να σας ξυπνήσει. Έρευνα που έγινε το 2008, μόνο η μυρωδιά του καφέ μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό σας.

4.Ο καφές βοηθά στην γυμναστική. Εάν χρειάζεστε μερικά «καύσιμα» για την καθημερινή σας προπόνηση, ο καφές είναι η λύση, αφού ενισχύει την αντοχή και την δύναμη.

5.Ο καλοκαιρινός σας καφές δεν είναι τόσο αποτελεσματικός, καθώς είναι σίγουρα πιο απολαυστικός, αλλά έχει λιγότερη καφεΐνη.

6.Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Όσοι πίνουν 3 με 5 κούπες καφέ την ημέρα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.


Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο στόχος μας παραμένει αδιαπραγμάτευτος: “100% ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη μας», τα λόγια που μόλις διαβάσετε ανήκουν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Espresse A.E, Νίκο Παππά. Ελάτε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα τον καφέ Portioli που απευθείνεται μόνο σε εραστές του καφέ:

Το 1958 ο Giorgio Portioli αγόρασε ένα bar στην Via Eustachi στο Μιλάνο, όπου και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μια μηχανή καβουρδίσματος για να παράγει και να πουλάει χαρμάνια καφέ υψηλής ποιότητας.

Η απόλυτη επιτυχία αυτής της δραστηριότητας, οδήγησε τον Giorgio, στο να επεκταθεί και να προμηθεύει τα χαρμάνια που έφτιαχνε στο κατάστημά του, σε πολλά άλλα bar και καφετέριες στην Ιταλία.

Το 1989 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και άρχισε να εξάγει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο.

Η Portioli, σήμερα στην τέταρτη γενιά της, εξακολουθεί να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, αφοσιωμένη, τώρα στην τέταρτη γενιά της, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα και αφοσίωση στην ικανοποίηση των πελατών της προσφέροντας τους κορυφαία ποιότητα.

"250.000 Έλληνες απολαμβάνουν καθημερινά καφέ Portioli"

Share |