Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς! (video)

Στον Αλέξη Τσίπρα η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του εξέφρασε την στήριξη του κόμματος του στις προσπάθειες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. «Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα αρκεί να το θέλει να προχωρήσει σε κυβέρνηση της Αριστεράς με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ» είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης και έθεσε ως όρο την πάγια θέση του κόμματος του για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. «Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν έχουν μετανιώσει, να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν ισχύουν οι προηγούμενες δεσμεύσεις τους. Οι 5 άξονες που έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

•Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα τον νόμο που κόβει μισθούς και συντάξεις
•Ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις
•Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης με πρώτη την αλλαγή του εκλογικού νόμου την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
•Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα. Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock και να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων . 
•Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.

Share |