Η βάπτιση του πρώτου κουρσάρικου σκάφους στη Μαρίνα Φλοίσβου!

Η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2011 στη Μαρίνα Φλοίσβου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βάπτισης του πρώτου τσεχικού κουρσάρικου σκάφους La Grace, το οποίο είναι πιστό πανομοιότυπο ιστιοφόρου σκάφους από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα.  

Κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού του σκάφους στη Μαρίνα Φλοίσβου το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1η Μαΐου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του σκάφους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πειρατικά σόου.  
 
Την τελετή βάπτισης του σκάφους και το συνοδευτικό πρόγραμμα διοργανώνουν η εταιρία LaGrace Ε.Π.Ε. σε συνεργασία με τη Lamda Flisvos Marina S.A., η οποία προσφέρει τη φιλοξενία του σκάφους και των εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου, με την υποστήριξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και του Επίτιμου Πρόξενου της Τσεχικής Δημοκρατίας στον Πειραιά.
 
Πρόγραμμα του σκάφους La Grace στη Μαρίνα Φλοίσβου:
 
29.4.   Κατά τις απογευματινές ώρες κατάπλους στη Μαρίνα Φλοίσβου
 
30.4. 11:00 – Πειρατικό σόου 1
         12:00 - 18:00 – Επίσκεψη του κοινού στο πλοίο
         18:00 - Πειρατικό σόου 2
        19:00 - 21:00 – Επίσκεψη του κοινού στο πλοίο
 
1.5.   11:00 - Πειρατικό σόου 3
         12:00 - 18:00 – Επίσκεψη του κοινού στο πλοίο
         19:30 - Τελετή βάπτισης του σκάφους
             - δεξίωση για προσκεκλημένους στο κατάστρωμα του σκάφους
 
2.5. 10:00   Απόπλους του La Grace, συνοδευόμενου από στολίσκο
                    άλλων σκαφών, προς το Ακρωτήριο του Σουνίου
 
Το σκάφος La Grace είναι πιστό πανομοιότυπο κουρσάρικου ιστιοφόρου σκάφους, μπρίκιο, από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα. Το πρότυπο La Grace ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin Heřman. Ο Heřman ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.
 
Το La Grace ήταν το πιο διάσημο κουρσάρικο καράβι στους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής. Κάθε χρόνο αναχωρούσε για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.
 
Το πανομοιότυπο του La Grace κατασκευάστηκε με παραδοσιακές τεχνικές το 2010 στο Σουέζ της Αιγύπτου με τη βοήθεια Τσέχων και Σλοβάκων εθελοντών. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβάκικης Δημοκρατίας, καθώς και η αναβίωση της ναυτικής ιστορίας στην κεντρική Ευρώπη. Σε όσους ενδιαφέρονται δίνεται η ευκαιρία πλεύσης σε ιστορικό σκάφος, καθώς και εξάσκησης της ναυτικής τέχνης.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες: www.LaGrace.eu και κινητό +420 602 246840 (κ. Robert Deml)

 

Share |