Greco Strom: Η πορεία προς την... κορυφή της αγοράς στρωμάτων!

Όποιον γιατρό ορθοπεδικό και αν ρωτήσεις Παγκοσμίως, θα σου πει: "Επένδυσε" σε ένα καλό στρώμα και θα αλλάξει η υγεία σου αλλά και η καθημερινότητά σου. Η 100% ελληνική οικογενειακή εταιρία GRECO STROM, από το 1964 έως σήμερα, έχει πάει την ποιότητα των στρωμάτων της σε άλλο "άφταστο" επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αφού η φιλοσοφία της είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο ουσιαστική: "Να προάγουν το στρώμα σε ένα εργαλείο υγείας έτσι ώστε να διασφαλίζει τις ιδανικότερες συνθήκες για έναν άνετο, ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο, μεταμορφώνοντας τη νύχτα σας σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαλάρωσης και σωστής ξεκούρασης".

Ανεξήγητοι πόνοι στη μέση, ανησυχία στον ύπνο, ύπνος που δεν ξεκουράζει, ακόμα και αϋπνία μπορεί να οφείλονται στο στρώμα που χρησιμοποιούμε. Η ποιότητα του στρώματος αφορά άμεσα τόσο την υγεία όσο και το αίσθημα ευεξίας μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Η αξία ενός πραγματικά καλού ύπνου.
Η λειτουργία του ύπνου καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 της ζωής μας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η αξία του για την καλή λειτουργία του νου και του σώματος γίνεται άμεσα εμφανής ακόμα μετά και από την πρώτη μέρα στέρησής του. Πέρα όμως από την κόπωση, την υπνηλία, τη δυσκολία στη συγκέντρωση και στην τέλεση σύνθετων δραστηριοτήτων που εμφανίζονται ήδη μετά από την πρώτη βραδιά στέρησης ύπνου, πιο σοβαρές και αόρατες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία της μακροχρόνιας διαταραχής, είτε της ποσότητας, είτε και της ποιότητας του ύπνου. Σαν δυναμική λειτουργία που διατρέχει στάδια (ελαφρύς, βαθύς ύπνος και ύπνος των ταχειών οφθαλμικών κινήσεων) ο ύπνος θέλει τον απαραίτητο χρόνο για να τελέσει τις αναζωογονητικές και επιδιορθωτικές του δράσεις αλλά παράλληλα θέλει και το ιδανικό περιβάλλον που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη εξέλιξή του.
 
 
Το πρώτο στρώμα που έφτιαξε ο άνθρωπος.
Η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να χαρίσει το κατάλληλο περιβάλλον σε μια λειτουργία που αδιόρατα τον εξοπλίζει με δυνάμεις και γνώσεις για την επιβίωσή του, τον ώθησε ήδη από την απαρχή της ύπαρξής του στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου αλλά και εδάφους για την επιτέλεσή του. Ο άνθρωπος επέλεξε μικρά, κλειστά και σκοτεινά μέρη με χωμάτινο έδαφος τα οποία έντυνε με μαλακά, ευπίεστα χόρτα. Έτσι η φύση και το ένστικτο δημιούργησαν το πρώτο στρώμα.
 
 
Το στρώμα, γίνεται επιστήμη.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ανάγκη ενός ξεκούραστου ύπνου δημιούργησε μια ολόκληρη επιστήμη, τη στρωματοποιία. Βασικός στόχος, το κάθε σώμα να αναπαύεται σε ένα στρώμα που προσφέρει τη δυνατότητα στη σπονδυλική στήλη να έχει την ιδανική για κάθε θέση (πλάγια, πρινή, ύπτια) καμπύλωση, η οποία αποτρέπει την αυξημένη τάση μεταξύ των μυών που προσφύονται στη σπονδυλική στήλη (ραχιαίοι μύες) και των μυών του αυχένα. Δηλαδή, σε κάθε θέση ύπνου που επιλέγουμε, το ιδανικό στρώμα θα ήταν εκείνο που αναγνωρίζει την αντίσταση που πρέπει να ασκήσει σε κάθε περιοχή του σώματος με το οποίο έρχεται σε επαφή. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατήσει τη σπονδυλική στήλη στη σωστή κυρτότητά της κάτι που, με τη σειρά του, αποτρέπει την μυϊκή τάση ανά περιοχές. Ένα τέτοιο στρώμα επιτρέπει την απρόσκοπτη εξέλιξη του ύπνου αποτρέποντας αφυπνίσεις του ατόμου από πόνους που μπορεί να δημιουργήσει μια υπερβολική ή αντίστροφα φειδωλή καμπύλωση της σπονδυλικής στήλης. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό το έξυπνο στρώμα που αναγνωρίζει κάθε φορά την τάση που πρέπει να ασκήσει ανά περιοχές ανάλογα με το σωματότυπο και βάρος του ατόμου που υποδέχεται... δεν υπάρχει.
 
 
Το στρώμα είναι προσωπική «υπόθεση».
Αυτό που υπάρχει όμως είναι η δυνατότητα του ατόμου να επιλέξει το όσο πιο ιδανικό στρώμα γίνεται για τον προσωπικό του σωματότυπο, ανεξάρτητα από ταμπέλες, όπως «ανατομικό» ή «ορθοπεδικό». Έτσι ο κάθε άνθρωπος που αγοράζει ένα στρώμα θα πρέπει να λογιστεί ότι δεν αγοράζει ένα εργαλείο ξεκούρασης, αλλά ένα εργαλείο υγείας. Για αυτό προτείνουμε την επιλογή ενός στρώματος πάντα μετά από τη δοκιμή του και μάλιστα σε διάφορες θέσεις κατάκλισης. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για το μαξιλάρι ύπνου. Τα υλικά δε από τα οποία είναι φτιαγμένα θα πρέπει να αποτρέπουν την εμφάνιση οποιασδήποτε δερματικής ενόχλησης-αλλεργίας.
 
 
Η ιστορική αναδρομή της Greco Strom από το 1964 έως σημερα
Από το 1964, η προσήλωσή μας στην ποιότητα έγινε συνήθεια, τρόπος ζωής, εργασίας και δημιουργίας. Αυτή η προσήλωση άρχισε με σταθερά και σίγουρα βήματα να «γράφει ιστορία», την ιστορία της GRECO STROM.
 
 
1964
Η εταιρεία ιδρύεται από τον κο Φώτη Γκοτσόπουλο και δραστηριοποιείται στην κατασκευή χειροποίητων στρωμάτων από βαμβάκι.
 
1976
Πραγματοποιείται ένα μεγάλο βήμα για την GRECO STROM: η αγορά ιδιόκτητης έκτασης 5.000μ2 και η ανέγερση εργοστασιακού κτηρίου έκτασης 1.500μ2 στη Μάνδρα Αττικής.
 
1980
Αγοράζεται μηχανολογικός εξοπλισμός και ξεκινά η παραγωγή στρωμάτων με ελατήρια.
 
1986
Ο Μάριος Γκοτσόπουλος, γιος του ιδρυτή, εισέρχεται δυναμικά στην εταιρεία ως εταίρος. Περίπου 10 χρόνια μετά, το 1997, ακολουθεί ως εταίρος ο αδελφός του, Χρήστος Γκοτσόπουλος.
 
1991
H GRECO STROM μεγαλώνει, αφού πραγματοποιεί επέκταση του εργοστασιακού της κτηρίου σε 3.000m2.
 
1998
Η εταιρεία μας επεκτείνει τη δραστηριότητά της με τη μελέτη, σχεδιασμό και παραγωγή βρεφικών στρωμάτων, βασισμένων στα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα.
 
2000
Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001.
 
2003
Πραγματοποιείται επένδυση σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την παραγωγή στρωμάτων Box.
 
2004
Ανάθεση προμήθειας στρωμάτων Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001.
 
2005
Έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Ένταξη της εταιρείας ως μέλος της ISPA (International Sleep Products Association).
 
2006
Ανάθεση εξοπλισμού υποβρυχίων και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού με στρώματα πιστοποιημένα σύμφωνα με προδιαγραφές IMO (International Maritime Organization). Απονομή Οικολογικού Σήματος ECO LABEL με Αριθμό Μητρώου EL/014/06.
 
2007
Η αντοχή των στρωμάτων της εταιρείας μας πιστοποιείται με βάση τη δοκιμή ΕΝ 1957 στο εξειδικευμένο εργαστήριο AIDIMA της Ισπανίας. Ξεκινά η εξαγωγική μας δραστηριότητα σε Βαλκανικές χώρες.
 
2008
Η GRECO STROM εξάγει τα προϊόντα της στη Ρωσία.
 
2012
Πιστοποίηση της εταιρείας με βάση το Διεθνές Σύστημα Ποιότητας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ISO 13485. Μελέτη, σχεδιασμός και παραγωγή νοσοκομειακών στρωμάτων με πιστοποίηση των προϊόντων μας κατά CE και εγγραφή στο Μητρώο Κατασκευαστών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στην κατηγορία Ι από τον ΕΟΦ.
 
2012... έως σήμερα
Η GRECO STROM ολοκληρώνει την επέκταση κτηριακών εγκαταστάσεων σε 6.500μ2 με χρήση ειδικών υλικών που εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα και θερμομόνωση διατηρώντας έτσι τις απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης. Ταυτόχρονα, επεκτείνεται ο προαύλιος χώρος από 5.000μ2 σε 12.000μ2.
 
H εταιρεία μας συνεχίζει τις επενδύσεις με αγορά υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για να διασφαλιστεί ο ακόμα πιο καινοτόμος σχεδιασμός και παραγωγή εργονομικών στρωμάτων.
 
 
Η GRECO STROM είναι ιδιαίτερα περήφανη που όλες οι πιστοποιήσεις δόθηκαν από τους Διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης Bureau Veritas και LRQA Business Assurance.
 
Πρόκειται για φορείς που ελέγχουν με συχνές επιθεωρήσεις την ορθή εφαρμογή, συντήρηση αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση των συστημάτων ποιότητας. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει και αποδεικνύει την προσήλωση της εταιρείας μας στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.
 
 
Τα στρώματα της GRECO STROM έχουν πιστοποιηθεί με βάση την ανάλυση θαλάμου δοκιμής, σύμφωνα με τα πρότυπα EN 13419-1 και EN 13419-2. Η ανάλυση των πτητικών οργανικών ενώσεων συμμορφώνεται με το πρότυπο ISO 16000-6 και έχει πραγματοποιηθεί στο εξειδικευμένο εργαστήριο AIDIMA στην Ισπανία (Η διαδικασία εκτίμησης κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία όσον αφορά στις εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων από δομικά προϊόντα, αναπτύχθηκε το 2005 από την επιτροπή AgBB).
 
 
Η εταιρεία μας ανήκει στους πρωτοπόρους της εφαρμογής του συστήματος της εναλλακτικής διαχείρισης των συσκευασιών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
 
Όλα τα τμήματα της GRECO STROM είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε η παραγωγική ευελιξία να συνοδεύεται πάντα από την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του δικτύου των συνεργατών μας και σαφώς των τελικών καταναλωτών.
 
 
Η Διοίκηση της Επιχείρησης ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΪΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Π.Ε. (GRECO STROM) έχει αναλάβει τη δέσμευση ώστε ο Τομέας Σχεδιασμού, ο Τομέας Παραγωγής και ο Τομέας Εξυπηρέτησης Πελατών να είναι ελεγχόμενα οργανωμένοι έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται και πρωτίστως να προλαμβάνονται οι ποιοτικές αστοχίες. Αυτό στοχεύει στην απόλυτη ικανοποίηση των συνεργατών και καταναλωτών, προσεγγίζοντας πάντα ανθρωποκεντρικά τις ανάγκες τους και φροντίζοντας να παραμένει άριστη η ποιότητα των πολλά υποσχόμενων προϊόντων μας.
 
 
Μία Ελληνική βιομηχανία με  Ευρωπαϊκή προοπτική και Διεθνείς προδιαγραφές.
 
Η ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΕ “GRECO STROM”  στεγάζεται σε  ιδιόκτητες πρόσφατα ανακαινισμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 12.000m2 στη Μάνδρα Αττικής. Το εργοστάσιο, οι αποθήκες, το κέντρο διανομής καθώς και τα κεντρικά γραφεία των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της επιχείρησης είναι υποδειγματικά οργανωμένα, λειτουργικά και κατασκευασμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Όλοι μας οι χώροι έχουν σχεδιαστεί και δομηθεί με γνώμονα την παροχή των ιδανικότερων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό όσο αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή.
 
 
Στις γραμμές παραγωγής λειτουργούν υπερσύγχρονα μηχανήματα με τεράστια παραγωγική δυνατότητα σε ημερήσια βάση, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών εργοστασίων στον τομέα της. Ο άρτιος εξοπλισμός του εργοστασίου σε συνδυασμό με το εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και με την τήρηση του αυστηρότερου ποιοτικού ελέγχου, εξασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας προϊόντων με διεθνείς προδιαγραφές.
 
 
Στην GRECO STROM επενδύουμε καθημερινά, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στην αγορά του πλέον υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.
 
Οι εγκαταστάσεις μας εξασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα και θερμομόνωση  διατηρώντας έτσι τις απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης, ενώ παράλληλα αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πλέον η GRECO STROM έχει ξεπεράσει σε διαβαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τα πιο απαιτητικά επιχειρησιακά Standards.
 
 
Η διαρκώς αναβαθμιζόμενη ποιότητα των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού μας, σε συνδυασμό με το άρτια καταρτισμένο, αλλά και συνεχώς εκπαιδευόμενο ανθρώπινο δυναμικό μας, διασφαλίζουν την παραγωγή πραγματικά ποιοτικών, εργονομικών και πρωτοποριακών προϊόντων ύπνου.
 
Όλα τα προϊόντα της GRECO STROM παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές - όπως αυτές ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - και έχουν πιστοποιηθεί από τους διεθνείς φορείς πιστοποίησης Bureau Veritas και LRQA Business Assurance. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας έχει πιστοποιηθεί με βάση:
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 13485
Το Διεθνές Σύστημα Ποιότητας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ISO 13485
Το πρότυπο ISO 13485 ορίζει τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό, την  παραγωγή, την εμπορία, την εγκατάσταση και την τεχνική υποστήριξη ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ISO 13485 logo
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001
Το Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001
Το ISO 9001 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διασφάλιση ποιότητας και τη ποιοτική διαχείριση των επιχειρήσεων. Αποτελεί επιχειρησιακό μοντέλο που, εφαρμοζόμενο, διασφαλίζει την προσδοκώμενη ποιότητα στα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει η GRECO STROM.
Αποτέλεσμα εικόνας για ISO 9001
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 14001
Το Διεθνές Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001
Το ISO 14001 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για την περιβαλλοντική διαχείριση από τις επιχειρήσεις. Παρέχει οδηγίες και απαιτούμενα σημεία ελέγχων που πρέπει να εφαρμόζονται σε όσες δραστηριότητες έχουν επίδραση στο περιβάλλον (π.χ. χρήση φυσικών πόρων και/ή χειρισμός-διάθεση των απορριμμάτων).
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ISO 14001
 
Επίσης, η αντοχή των στρωμάτων της GRECO STROM έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τη δοκιμή EN 1957 στο εξειδικευμένο εργαστήριο AIDIMA της Ισπανίας, ενώ τηρεί πλήρως τα πρότυπα ανάλυσης θαλάμου δοκιμής EN 13419-1 και EN 13419-2 και το πρότυπο ανάλυσης πτητικών οργανικών ενώσεων ISO 16000-6.
 
 
Τέλος, η μελέτη, ο σχεδιασμός και η παραγωγή των νοσοκομειακών στρωμάτων της GRECO STROM έχουν πιστοποιηθεί κατά CE και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Κατασκευαστών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στην κατηγορία Ι από τον ΕΟΦ.
 
Επίσημη σελίδα εταιρίας με όλα τα προϊόντα και σημεία πώλησης: www.grecostrom.gr
Επίσημη σελίδα εταιρίας στο facebook: www.facebook.com/grecostrom
 

Share |