Γιατί αγαπάμε την Angelina Jolie

Μόλις η Angelina Jolie έκανε την ανακοίνωση της διπλής μαστεκτομής, όλος ο κόσμος θαύμασε το κουράγιο και υποκλίθηκε στο μεγαλείο της. Καθώς ο σάλος δεν έχει κοπάσει ακόμη και έχει πυροδοτήσει πληθώρα συζητήσεων για την ορθότητα της απόφασης της σταρ, το CNN εξετάζει για ποιους λόγους ο κόσμος λατρεύει την Angelina.

1. Επιδεικνύει κουράγιο

Η Angelina Jolie δεν έχει φοβηθεί ουδέποτε να εκφράσει την άποψή της, συναισθηματικά ή καλλιτεχνικά. Η απόφασή της να ανακοινώσει την προληπτική επέμβαση της διπλής μαστεκτομής, ώστε κάποιες γυναίκες παγκοσμίως να παραδειγματιστούν και να ωφεληθούν από την προσωπική της εμπειρία δείχνει το θάρρος και τον αλτρουισμό της. Δεν την ένοιαξε η δημόσια εικόνα της και προκάλεσε τη θηλυκή της πλευρά επιλέγοντας να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της. Ακόμα πιο σημαντικό, η παγκόσμια απήχησή της μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια γυναίκες ώστε να ακολουθήσουν την πρόληψη.

2. Ανθρωπιστικό έργο

Είναι αποστολή της να προσφέρει φωνή σε ανθρώπους που η ζωή τους έχει διαλυθεί από τους πολέμους και τις φυσικές καταστροφές. Μάλιστα, μετέτρεψε την ισχύ της ως σταρ σε δύναμη για καλό. Έχει η ίδια προσωπικά δωρίσει περισσότερα από 5 εκατ. δολάρια στον ΟΗΕ από το 2001, έχει διοριστεί πρέσβειρα καλής θέλησης και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ ίδρυσε το Maddox Jolie-Pitt Foundation, αφιερωμένο στη συντήρηση, εκπαίδευση και περίθαλψη στην Καμπότζη.

3. Καταργεί τα στερεότυπα

Η Jolie αρνείται να μπει σε καλούπια και αποδεικνύει ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι τολμηρές και ανεξάρτητες και την ίδια στιγμή να είναι ευαίσθητες και αλτρουίστριες. Είναι μητέρα έξι παιδιών, παλεύοντας για τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών στον κόσμο ενώ την ίδια ώρα είναι και επιτυχημένη ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ. Έχει δώσει άλλο νόημα στη λέξη ανθρωπιστής.

4. Κινηματογραφικό ταλέντο

Από τον ρόλο που της χάρισε το Όσκαρ «Το κορίτσι που άφησα πίσω» έως και τις ταινίες της Λάρα Κροφτ, η Jolie δεν τυποποιήθηκε σε συγκεκριμένους ρόλους κι ούτε απέφυγε το ρίσκο του θεάτρου. Την τελευταία δεκαετία έχει επιλέξει σοβαρές και με βαρύτητα δουλειές πρωταγωνιστώντας σε ταινίες με νόημα, ενώ το 2011 έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.

5. Από τη διασημότητα στο σύμβολο

Η Jolie παρουσιάζεται ως γυναίκα που δεν φοβάται να κάνει λάθη. Έκανε την απόλυτη μετάβαση από στάρλετ του Χόλιγουντ σε παγκόσμια πρέσβειρα και στη συνέχεια κατέστη σύμβολο της γυναικείας εξουσίας, ισχύος και ανεξαρτησίας.

Real.gr

Share |