Γέμισε με αγάπη το Albert Park της Μελβούρνης από τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική στην Ελλάδα

Αμέτρητες συγκινητικές προσωπικές ιστορίες ζευγαριών, που παρά τις αντιξοότητες κατόρθωσαν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα δικά τους μωρά, έκαναν πρόσφατα το γύρω του διαδικτύου.

Όλες οι μαρτυρίες είχαν κάτι κοινό: Οι γονείς τους ζουν στην Αυστραλία ενώ τα μωρά που γεννήθηκαν ήρθαν στο κόσμο με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης που έγινε στην Ελλάδα.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Albert Park της Μελβούρνης, οι ευτυχισμένοι γονείς κρατώντας στα χέρια τα παιδιά τους μίλησαν για τις περιπέτειες και τις αγωνίες που χρειάστηκε να περάσουν μέχρι να ακούσουν το κλάμα του πρώτου τους παιδιού.Ο καθεμιά γυναίκα είχε να διηγηθεί το δικό της Γολγοθά που ευτυχώς πια ανήκει στο παρελθόν. Μαζί τους σε αυτή τη γιορτή ήταν και οι γιατροί συνοδοιπόροι τους από Αυστραλία και Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τζόαν Φίτζερ η οποία αν και πάσχει από διαβήτη και έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος κρατούσε τη κόρη της σφικτά στην αγκαλιά της. Όπως δήλωσε: «από πολύ νεαρή ηλικία μου είχαν πει ότι θα ήταν δύσκολο να κάνω παιδί. Κάναμε 10 εξωσωματικές στην Αυστραλία. Μετά, μέσω του γιατρού μας, πήγαμε στην Ελλάδα. Κάναμε δύο κύκλους. Την πρώτη φορά απέβαλα και μετά ο Θεός μας ευλόγησε με την Τσάρλι».

Η συγκινητική αυτή συνάντηση γονέων και γιατρών έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διημερίδας για τον τουρισμό υγείας που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.

Ο γυναικολόγος και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Κωνσταντίνος Πάντος δήλωσε περήφανος για τα «θαύματα της ελληνικής επιστημοσύνης, συγκινημένος από την εικόνα ευτυχισμένων οικογενειών και επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι προορισμός ιατρικού τουρισμού, όμως πρέπει να χτιστεί σωστά το brand name ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη, αρχικά τους ομογενείς και στη συνέχεια στις ξένες κοινωνίες».

Όπως έγινε γνωστό η αξιοπιστία των Ελλήνων γιατρών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό παίζει και θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα τα προσεχή χρόνια. Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ήδη 600 ομογενείς γιατροί της Αυστραλίας προσχώρησαν στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών.

Πηγή: ivfnews.gr

Share |