Το «γαλάζιο» προεκλογικό σποτ που άναψε φωτιές

Η συμμετοχή παιδιών στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων.  Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε με το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ο βασιλιάς είναι γυμνός». 

«Δείχνει την αυθεντικότητα και την αθωότητα των παιδιών που κάνουν πάντα τολμηρές ερωτήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κλαμπ της δραχμής εκνευρίστηκε τόσο πολύ» είπε ο Α. Σαμαράς μιλώντας «στον ενικό» και τον Ν. Χατζηνικολάου και υπενθύμισε ότι τόσο στα προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν παιδιά.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ το χαρακτήρισε ανήθικο και απαράδεκτο. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, χωρίς πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις, επενδύει στο φόβο. Είναι όμως απαράδεκτο, είναι ανήθικο, είναι ντροπή, να χρησιμοποιεί παιδιά στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό μήνυμα, που διχάζει τους Έλληνες. Απέναντι στο κλίμα φόβου που προσπαθεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και την επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, υπεύθυνη και εφικτή, για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Φώφη Γεννηματά.


Η ΝΔ σε ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελάκη υποστήριξε πως «η υποκρισία δεν έχει όρια» και υπενθύμισε ότι σε προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν παιδιά. «Σε ό,τι αφορά στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, θα της συνιστούσαμε μια συνομιλία με την …Αννούλα του 1985. Και τα παιδάκια που - το 2007 – ανεβοκατέβαζαν σημαίες. Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θυμίζουμε τα παιδιά που, επίσης, επιστρατεύει ακόμα και σήμερα σε δικά του τηλεοπτικά σποτ» αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ».
 

Share |