Γ. Πατούλης: Επιστολή στον Υπ. Δικαιοσύνης για την εφαρμογή του μέτρου της Κοινωφελούς Εργασίας!

Τη θέση ότι το  μέτρο της κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτική ποινή έκτισης μπορεί να εφαρμοστεί από την πλειονότητα των δήμων διατυπώνει στην επιστολή του προς τον Υπουργό  Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. 

Ο  Γ. Πατούλης  στην επιστολή του ζητεί να οριστεί συνάντηση το επόμενο διάστημα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης  προκειμένου να συζητηθούν οι  δυνατότητες διευρυμένης εφαρμογής του μέτρου στις δημοτικές δομές.  

Όπως υπογραμμίζει  μεταξύ άλλων,  οι δήμοι μπορούν «με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και τη συστηματική συνεργασία με την κεντρική διοίκηση να διαμορφώσουν  τις αναγκαίες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούν να απασχοληθούν στις δημοτικές δομές ακόμα περισσότεροι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο μέτρο της  Κοινωφελούς Εργασίας ως εναλλακτική ποινή έκτισης». 

Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «εδώ και χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό δήμων υλοποιεί το σχετικό μέτρο με θετικά αποτελέσματα,  συμβάλλοντας στην κοινωνική επανένταξη των πολιτών που κάνουν χρήση της κοινωφελούς εργασίας». 

Να σημειωθεί ότι το σχετικό θέμα προέκυψε με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε και προβλέπει την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου μέχρι να εξασφαλιστεί ότι  οι δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να ανταποκριθούν στην υλοποίηση της εφαρμογή της Κοινωφελούς Εργασίας ως εναλλακτική ποινή έκτισης.

Share |