Γ. Λουκάκος: «Δεν έχω ζηλέψει κανένα σεφ στη ζωή μου»

Ο Γιάννης Λουκάκος, ο σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το «Μaster Chef», μίλησε στο περιοδικό «Hello» για τη συμμετοχή του στο ριάλιτι του Μega και τα οφέλη που είχε αυτή στη δουλειά του και τον ίδιο.

«Τα οφέλη της συμμετοχής μου στην εκπομπή ήταν αρκετά. Πρώτον είχαν την ευκαιρία να μοιραστώ θέματα της μαγειρικής όχι μόνο με τους αμέσους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, αλλά και με όσους παρακολουθούσαν από το σπίτι. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να προσφέρεις κάτι που για κάποιον είναι σημαντικό. Άλλο όφελος που είχα, ήταν η αναγνώριση της δουλειάς μου στο χώρο, πράγμα που διεύρυνε τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες. Ως αρνητικό εκλαμβάνω το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξουν διάφορες ενοχλήσεις στην προσωπική μου ζωή οι οποίες είναι ανεπιθύμητες. Ευτυχώς κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε μικρό βαθμό και δεν μπορεί να υπερτερήσει των θετικών σημείων», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ.

Σε ερώτηση αν το καλό φαγητό σημαίνει απαραίτητα και ακριβό φαγητό, είπε: «Καλό φαγητό είναι για εμένα να μπορείς να αντιληφθείς μέσα σε ένα πιάτο τον κόπο, την ενέργεια, τη δεξιοτεχνία και το σεβασμό του δημιουργού ως προς τις πρώτες ύλες και ταυτόχρονα αυτό να σου χαρίσει μια αξιομνημόνευτη γευστική εμπειρία. Αυτό μπορεί να συμβεί σε μια ταβέρνα όπως και στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου».

Όσο για το αν έχει ζηλέψει την καριέρα κάποιου συναδέλφου του, ο σεφ απάντησε: «Δεν έχω ζηλέψει κανένα σεφ στη ζωή μου. Έχω όμως εμπνευστεί από πολλούς».

Share |