Γ. Φαρμάκη: «Δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από τον Αγγλούπα. Να μπει στη φυλακή θέλω!»

«Κάποιοι πίστεψαν πως δεν θα ξυπνήσω ή και να ξυπνούσα δεν θα θυμόμουν», δηλώνει η 25χρονη που πριν από 4 μήνες βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον θάνατο, αλλά σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Στην κατάθεσή της η Γωγώ Φαρμάκη περιγράφει λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ και ξεκαθαρίζει πως ο επιχειρηματίας έβγαλε το όπλο του, το έστρεψε πάνω της και την πυροβόλησε. «Θέλω τόσο πολύ να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια, γιατί πολλά ειπώθηκαν... Όταν ξύπνησα, θυμόμουν δυστυχώς για κάποιους, τα πάντα!», δηλώνει η Γωγώ στο "Πρώτο Θέμα".

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Όλγα αργά τη νύχτα ενώ ήμουν στη δουλειά. 'Εκλαιγε και μου είπε ότι τσακώθηκε με τον Αλέξη γιατί της είχε πει ψέματα σχετικά με το πού θα ήταν και με ποιους και εκείνη έμαθε την αλήθεια. Έτσι τσακώθηκαν. Όλη τη νύχτα αντάλασσαν μηνύματα - υβριστικά από τη μεριά του. Κάποια στιγμή πήγαμε στο κρεβάτι με την Όλγα για να κοιμηθούμε. Αφού το σπίτι έχει ένα κρεβάτι και κοιμόμασταν πάντα μαζί. Δεν κοιμηθήκαμε όμως, γιατί τα τηλέφωνα και τα μηνύματα πλήθαιναν. Ο κ. Αγγλούπας μια έπαιρνε εμένα, μια την Όλγα, μια στο σπίτι, αλλά δεν απαντούσαμε. Ύστερα από λίγη ώρα ακούσαμε το αυτοκίνητό του στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατί είναι 1ος όροφος. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί το είχε ξανακάνει στο παλιό μας σπίτι. Όμως φοβόμουν επειδή είχα πολύ κακό προαίσθημα, γνωρίζοντας τον βίαιο χαρακτήρα του...

Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του -είχε έρθει μόνος του- και άρχισε να χτυπάει το κουδούνι. Εμείς τρομοκρατημένες, δεν ανοίγαμε. Τότε άρχισε να χτυπάει την πόρτα της εισόδου με τα χέρια και να την κλοτσάει. Για να μην γίνουμε ρεζίλι σε όλους τους γείτονες, είπα στην αδερφή μου να του ανοίξει να δούμε τι θέλει.

Η Όλγα κατέβηκε να του ανοίξει. Το σπίτι είναι διώροφο -επάνω είναι μόνο η κρεβατοκάμαρα. Μπήκε μέσα και άρχισε να φωνάζει και να ζητάει από την Όλγα να του δώσει το σκυλί μου, προφανώς ως άλλοθι για να "εξηγήσει" τον λόγο της επίσκεψής του... Μόλις η Όλγα του είπε ότι δεν θα του δώσουμε το σκυλί, εκείνος άρχισε να σπάει πράγματα μέσα στο σπίτι. Τότε κατέβηκα μέχρι τη μέση της σκάλας και του είπα "Θα την πάρεις την άλλη εβδομάδα την Ζιζέλ, άσε να την κρατήσω λίγο...".

Όταν του το είπα αυτό έριξε τη μια ντουλάπα που έχουμε στο σαλόνι επάνω σ εμια άλλη και άρχισαν να πέφτουν κάτω κορνίζες, κηροπήγια, τα πάντα! Μετά κάνει δυο βήματα και σηκώνει το τραπεζάκι του σαλονιού για να το σπάσει. Εγώ ήμουν ακόμα στη μέση της σκάλας και η Όλγα σχεδόν πίσω του. Όταν τον είδα να με πλησιάζει άρχισα να τρέχω πάνω στη σκάλα, εκείνος πίσω μου και πίσω του η Όλγα. Φτάνοντας επάνω πηγαίνω στο κρεβάτι και κάθομαι διπλωμένη στη γωνιά του. Μετά όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Μου ζήτησε ξανά τη Ζιζέλ, αρνήθηκα και τότε άκουσα ένα "μπαμ". Τον κοίταξα και κρατούσε το όπλο στο χέρι του. Κοιτάζω την κοιλιά μου και ήταν γεμάτη αίματα...

Εγώ από τον Αγγλούπα δεν θέλω ούτε ένα ευρώ ως χάρισμα για να εξασφαλίσει τη σιωπή μου. Γίνεται να μπει φυλακή; Γίνεται να μην πυροβολήσει ξανά ανυπεράσπιστη κοπέλα; Γίνεται να αναλάβει τις ευθύνες του; Γίνεται να πάψει να με συκοφαντεί και να με παρακολουθεί; Γίνεται να σταματήσει να παραπλανά τις εισαγγελικές αρχές;», ήταν τα λόγια της κατάθεσης της Γωγώς Φαρμάκη.

Η Όλγα Φαρμάκη στην κατάθεσή της μίλησε για ατύχημα

«Για μένα η αδελφκή αγάπη είναι ιερή. Από αυτό που υπέστην, δοκιμάστηκαν οι σχέσεις μου, τα συναισθήματά μου, η εμπιστοσύνη μου. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, αφού ζήσεις ύστερα από βέβαιο θάνατο, σκοτώνεσαι διπλά από την προδοσία. Κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει άνθρωπος, και να το νιώσει μόνο από όσους αγαπούσε ή και συνεχίζει ακόμη να αγαπά στο βάθος της ψυχής του, πιστεύοντας ότι κάποτε θα φανούν γενναίοι να αναλάβουν το κόστος της αλήθειας που έζησαν.».

Share |