Φυσικές…Συμβουλές!

Δεν είναι μόνο τα χημικά προϊόντα ικανά να σας χαρίσουν λάμψη και ομορφιά! Αντιθέτως μάλιστα, πολλά από αυτά είναι επικίνδυνα και δικαίως αρκετοί από εσάς τα αποφεύγετε. Για να πειραματιστείτε λοιπόν αλλά και για να εξοικονομήσετε χρήματα, αφήστε τη μητέρα φύση να σας περιποιηθεί ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Τρίψτε μια φέτα λεμονιού σε όλο το πρόσωπό σας αν έχετε λιπαρό δέρμα και αυτό θα λιγοστέψει την λιπαρότητα και θα ανοίξει το χρώμα της επιδερμίδας σας.

2. Ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού με δύο κουταλιές του γλυκού γάλα ή κρέμας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Μετά ξεβγάλετέ το . Κάντε το αυτό καθημερινά πριν πάτε για ύπνο. Βοηθά στον καθαρισμό του προσώπου σας και κρατά τα χέρια σας απαλά και ελαστικά.

3. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και ανακατέψτε το με μισό κουταλάκι γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες γάλα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό δεκαπέντε λεπτά πριν μπείτε για μπάνιο. Αυτή η λοσιόν θα έχει ένα ήπιο καθαριστικό αποτέλεσμα σε ένα λιπαρό δέρμα, το οποίο μπορεί λόγω της υπερβολικής λιπαρότητας να φαίνεται χλωμό.

4. Σε μια κουταλιά φαγητού από χυμό αγγούρι ανακατέψτε λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού και μια σταλιά κουρκούμη σε σκόνη. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Αφήστε το για περίπου μισή ώρα και μετά αφαιρέστε το με κανονικό νερό. Αυτή η λοσιόν αποτελεί ένα εξαιρετικό "λευκαντικό" για κάθε τύπο επιδερμίδας.

5. Κόψτε ντομάτες στην μέση και τρίψτε με αυτές το πρόσωπό σας. Αυτό είναι χρήσιμο για την τόνωση και την "λεύκανση" της επιδερμίδας, καθώς επίσης ανοίγει τους πόρους.

6. Για να καθαρίσετε την επιδερμίδα, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε άβραστο γάλα και τρίψτε το πρόσωπό σας απαλά από το πηγούνι προς το μέτωπο.

7. Αλέστε λίγα φύλλα από λάχανο και βγάλτε το χυμό τους. Διαλύστε λίγη μαγιά σε αυτό και προσθέστε μια κουταλιά γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε ένα λεπτό στρώμα αυτού σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το με βαμβάκι ποτισμένο με νερό. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό φάρμακο για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος.

9. Για να κλείσετε πόρους που είναι ανοιχτοί, τρίψτε πάγο πιασμένο με βαμβάκι απαλά στο πρόσωπο.

10. Προσθέστε λίγο χυμό καρότου και πορτοκαλιού σε ένα φλιτζάνι γάλα. Τρίψτε αυτό το μείγμα καθημερινά σε πρόσωπο σημαδεμένο από σημάδια ευλογιάς και μπορεί σταδιακά να εξαφανιστούν.

Share |