Φρούτα στην διατροφή, κάθε πότε και γιατί;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση φρούτων,είτε ως τρόφιμο είτε σε μορφή χυμού,είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας,καθώς προσλαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά και πληθώρα βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Ωστόσο,για να απολαύσουμε στο μέγιστο τα οφέλη που έχουν να μας προσφέρουν τα φρούτα,καλό θα ήταν να γνωρίζουμε κάποιες γενικές οδηγίες όσον αφορά το πότε και το γιατί είναι ιδανική στιγμή να τα καταναλώσουμε.Με αυτό τον τρόπο θα ελαττώσουμε αισθητά τα όποια πεπτικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε και θα έχουμε σίγουρα περισσότερη ενέργεια,αφού το σώμα μας θα πάρει το 100% των ευεργετικών ιδιοτήτων των φρούτων.Μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών τα φρούτα αποτελούν σπουδαία πηγή ινών,καλίου,βιταμίνης C και φολικού οξέος.Τα συστατικά αυτά αλλά και πληθώρα περισσοτέρων ενισχυόυν το ανοσοποιητικό μας σύστημα,ελαττώνουν την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων,και βοηθούν την υψηλή αρτηριακή πιεση.

  • Κατανάλωση φρούτων με άδειο στομάχι.

Όταν καταναλώνουμε ένα φρούτο η διαδικασία πέψης παραγματοποιείται ολοένα και πιο γρήγορα και ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί διαφορετικά ένζυμα για να απορροφήσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και σάκχαρα του φρούτου.Για να επωφεληθεί ο οργανισμός μας στο έπακρο  προτιμούμε να καταναλώνουμε τα φρούτα με άδειο στομάχι και όχι πριν ή μετά από κάποιο γεύμα και αυτό γιατί η ανάμειξή του με τις υπόλοιπες τροφές του γεύματος θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει περισσότερη απο το συνηθισμένο ώρα στο στομάχι και έτσι να καθυστερήσει αισθητά η πέψη του.Ως συνέπειες θα έχουμε την δυσπεψία,καούρες και γενικότερα μία δυσφορία η οποία καλό θα είναι να μην αποδίδεται πάντα στο γεύμα (εφόσον δεν ξεπερνά τις προτεινόμενες ποσότητες), αλλά στο συνδυασμό των τροφών του γεύματος με την ταυτόχρονη κατανάλωση ενός φρούτου. 

  • Στην πράξη.

 Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει 3 κανονικά γεύματα ημερησίως.Εάν ακολουθούμε μία διατροφή ή δίαιτα είναι εύκολο να υπολογίσουμε ποιες ώρες θα εντάξουμε τα φρούτα στην διατροφή μας  καθώς και τα υπόλοιπα γεύματα καταναλώνονται σε συγκεκριμένες ώρες με μικρές αποκλίσεις.Εάν πάλι όχι θα πρέπει μόνοι μας να κάνουμε τις απαραίτητες μικρορυθμίσεις.

Ιδανικά η κατανάλωση φρούτου θα πρέπει να γίνεται 1 ώρα το λίγοτερο πριν και 2 ώρες έπειτα από κάποιο γεύμα.Για γεύματα που περιλαμβάνουν ζυμαρικά και κρέας θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο έτσι ώστε να γίνει πρώτα η πέψη αυτών και πιο συγκεκριμένα 3 με 4 ώρες.Αν απο την άλλη το γεύμα μας είναι κάποια πράσινη σαλάτα τα 45 λεπτά με 1 ώρα αναμονής είναι αρκετά.

Οι ιδανικές ώρες κατανάλωσης φρούτων είναι το πρωί πριν το πρωινό και ενδιάμεσα των κύριων γευμάτων καθώς έτσι θα πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια και πιθανώς να καλύψουμε την όποια λιγούρα στις κενές ώρες.

Ακόμη αποφεύγουμε την κατανάλωση φρούτων το βράδυ και ιδιαίτερα προ ύπνου καθώς ακόμα και η καλή  ζάχαρη που εμπεριέχεται σε αυτά μας δίνει ενέργεια που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο μας είναι αχρείαστη.

Συνοψίζοντας προσπαθούμε όλο και περισσότερο να εντάξουμε καθημερινά τα φρούτα στην διατροφή μας τις σωστές ώρες.Σε αυτή την περίπτωση το σώμα μας εκμεταλλεύεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις βιταμίνες που προσλαμβάνουμε με θετικά αποτελέσματα την ενέργεια,την αποφυγή πεπτικών διαταραχών,την βοήθεια στην απώλεια ή διατήρηση του βάρους και τέλος στην γενικότερη σωματική υγεία που είναι και το πρωταρχικό ζητούμενο όλων μας.

Πηγή: diatrofi.gr

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή ,είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είνα… ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 62
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |