Φρούτα και λαχανικά: το κλειδί για να ρίξετε την πίεσή σας!

Η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης αποτελεί βασικό παράγοντα για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων χρόνιων παθήσεων.
 
Η απορρύθμιση της πίεσης και η εμφάνιση υπέρτασης αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής, για το οποίο ευθύνονται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες κινδύνου. Μεταξύ αυτών, σημαντική θέση κατέχουν οι διατροφικές συνήθειες, καθώς η πρόσληψη ορισμένων συστατικών και τροφίμων μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης ή αντίστοιχα στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης.

Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς έχει συσχετισθεί από πολλές μελέτες με μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, η ευεργετική δράση των εν λόγω ομάδων τροφίμων πιθανότατα αποδίδεται σε διάφορα συστατικά, μεταξύ των οποίων το κάλιο, που είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και της πίεσης, αλλά και τα αντιοξειδωτικά, που σχετίζονται με την προστασία των αγγείων από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Συνεπώς, εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με ποικιλία φρούτων και λαχανικών από όλες τις χρωματικές ομάδες, ώστε να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη που έχουν να προσφέρουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και όχι μόνο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή ,είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είνα… ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 62
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |