Φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην προστασία των κάτω άκρων!

Η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών βοηθά στην προστασία των κάτω άκρων από την εκδήλωση περιφερικής αρτηριοπάθειας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.

Τα άτομα με περιφερική αρτηριακή νόσο έχουν στένωση στις αρτηρίες των ποδιών, γεγονός που περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα και γι’ αυτό όταν περπατούν ή στέκονται για ώρες βιώνουν πόνο.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέλυσε, όπως διαβάζουμε στο in.gr, στοιχεία για 3,7 εκατομμύρια άτομα, κατά μέσο όρο 64 ετών, και διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά είχαν 18% μειωμένο κίνδυνο περιφερικής αρτηριακής νόσου.

Οι άνδρες καυκάσιας καταγωγής ήταν πιθανότερο να τρώνε τρεις ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών, καθημερινά, ενώ οι νεαροί άνδρες αφροαμερικανικής καταγωγής ήταν λιγότερο πιθανό να περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά στη διατροφή τους. Οι νυν και πρώην καπνιστές με χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών αντιμετώπιζαν ιδιαιτέρως αυξημένο κίνδυνο περιφερικής αρτηριοπάθειας.

«Η μελέτη παρέχει σημαντικές πληροφορίες για το κοινό και αποδεικνύει ότι απλές παρεμβάσεις, όπως η προσθήκη μερικών φρούτων και λαχανικών, στη διατροφή μπορεί να έχουν μεγάλες θετικές επιδράσεις στην πρόληψη της περιφερικής αρτηριακής νόσου», σχολιάζει ο Δρ Τζεφρι Μπεργκερ, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή ,είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είνα… ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |