Φώτης-Μαρία: «Θα φύγουμε αν μας διώξουν τα νούμερα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου είναι από τα πρόσωπα της τηλεόρασης που στις συνεντεύξεις έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να σου πουν. Δεν στρογγυλεύουν τις απόψεις τους, υποστηρίζουν με πάθος τα όσα πιστεύουν -άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς- δεν κρύβονται, είναι ειλικρινείς. Είναι αδύνατον να τους φανταστείς χώρια, συμπληρώνει ο ένας την πρόταση του άλλου και, όπως έγραψε στο twitter θαυμαστής τους, μαζί κάνουν το «Φώτης και Μαγεία Live». Μιλήσαμε μαζί τους για την τηλεόραση, τα πρόσωπά της, την εκπομπή τους, τις τηλεθεάσεις και για την... bataclan πλευρά της ζωής. Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή τους στο TV ΕΘΝΟΣ...

Τι έχει αλλάξει φέτος στην εκπομπή και είστε καλύτεροι; Η σατιρική προσέγγιση των θεμάτων σας «απελευθέρωσε»;

Φώτης: Οχι. Είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Οταν πηγαίνεις δημιουργικά, θα ξεκινήσεις ένα κόνσεπτ το οποίο σιγά σιγά θα φτιαχτεί. Αν πάρουμε παραδείγματα ανθρώπων που είναι δημιουργικοί, ο Λαζόπουλος το ξεκίνησε το «Τσαντίρι» ως ένα δελτίο ειδήσεων σάτιρας, που ήταν σε ένα τραπεζάκι, και έχει εξελιχθεί σε αυτό το πράγμα που είναι σήμερα. Του πήρε αρκετό καιρό για να μπορέσει να το κάνει. Κι εμείς, λοιπόν, είπαμε να βγούμε στην απογευματινή ζώνη, ξεκινώντας από τον Alpha, και σκεφτήκαμε τι κάνει ο τηλεθεατής στις 4 μ.μ. Εχει γυρίσει σπίτι του, ποιοι είναι σπίτι και μπαίνοντας σ’ αυτήν τη ζώνη καταλάβαμε τις ανάγκες της. Και φέτος πια καθάρισε. Και από την περσινή ζώνη, που για μένα ήταν πολύ καλή, φέτος είδαμε τι στόχο έχει. Στοχεύουμε στο αστείο.

Μαρία: Καθάρισε η εκπομπή από πέρυσι από πράγματα που δεν μας αφορούσαν εμάς ή τους τηλεθεατές. Ακόμα και το σκηνικό που είναι τόσο καθαρό και απλό για μένα είναι κομμάτι του κόνσεπτ, ότι έχουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα να πούμε.

Φώτης: Το περιεχόμενο της περσινής εκπομπής δεν ήταν ξεκάθαρο. Ηταν σαν να κάναμε πρωινό πρόγραμμα το απόγευμα. Και γιατί να το ξαναδεί ένας τηλεθεατής;

Βοήθησε στην ψυχολογία σας η μετακόμιση της «Ζωής της άλλης» στο πράιμ τάιμ και η Στεφανίδου από «αντίπαλος» έγινε lead in;

Μαρία: Μα τι λέτε τώρα; Καθόλου. Ξέραμε ότι ήμασταν στη χειρότερη ζώνη και μας έλεγαν ότι δεν πειράζει. Διότι το «Εδέμ» απέναντι κάνει 40άρια, το «Deal» το περιμέναμε πολύ πιο δυναμικό, όσο για τον Alpha δεν υπολογίζαμε τις «Οικογενειακές ιστορίες», αλλά είμαστε στα... Τρίκαλα στα δυο στενά.

Σας απασχολεί η τηλεθέαση;

Μαρία: Ναι, από πλευράς επιβεβαίωσης της δουλειάς σου σε απασχολεί. Δεν είναι ότι μας αγχώνει και λέμε τι θα κάνουμε. Οταν βγαίνεις έξω και σε όλη την Αθήνα σε σταματάνε και σου λένε όλη την εκπομπή, αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση σε σχέση με τα νούμερα.

Η αλήθεια είναι ότι «Μπατακλάν» και «Ιντριγκα» έχουν γίνει σλόγκαν...

Φώτης: Σλόγκαν δεν γίνονται εύκολα και ήθελα πάντα να κάνω. Το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Φοβερό» του Βλάσση ήταν ανεπανάληπτο. Και κάθε φορά όταν κάναμε εκπομπή λέγαμε να κάνουμε ένα σλόγκαν. Και φέτος τα κάναμε όλα μαζί.

Υπάρχει όρος στο συμβόλαιό σας για τις τηλεθεάσεις στο νεανικό κοινό;

Μαρία: Και όρος να υπάρχει και να μην υπάρχει, όταν η τηλεθέασή σου είναι μια τηλεθέαση που σε προσβάλλει και αισθάνεσαι ότι το παλεύεις μόνος σου, πρέπει να φτάσει το κανάλι να σου πει δεν συνεχίζουμε; Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Δηλαδή φθείρεσαι και ψυχικά. Πόσο μαζόχας να είσαι;

Το χιούμορ σας ότι θεωρείται «καλιαρντό» το παίρνετε ως κομπλιμέντο...

Μαρία: Οχι μόνο ως κομπλιμέντο, αλλά και ως ζητούμενο στις συναναστροφές μας (γέλια).

Η φτώχεια της TV και η αναπαραγωγή που γίνεται;

Μαρία: Επειδή δεν μπορείς να δημιουργήσεις πολλά πράγματα, χρειάζεται να βρεις έξυπνους τρόπους πια για να...

Φώτης: ...το περάσεις πιο εύκολα. Δηλαδή να μη φαίνεται ότι είναι φτωχό. Η φτώχεια φαίνεται στο «X-Factor» και στο «Just the 2 of us». Βλέπεις το αγγλικό «X-Factor» και βλέπεις το στήσιμο που κάνουν στον τραγουδιστή και βλέπεις και το ελληνικό «X-Factor» και πώς στήνουν τον τραγουδιστή... Βλέπεις το «Just» με δύο χορεύτριες και άθλια κοστούμια, γιατί δεν έχουμε να τα πληρώσουμε, όχι γιατί δεν έχουμε ανθρώπους ικανούς να στήσουν τα σόου. Εκεί λοιπόν φαίνεται η φτήνια, στα μεγάλα σόου. Εχει διαφορά από τον Αρίωνα. Και στο «Πολύ την Κυριακή» φαίνονταν τα λεφτά, αλλά σε κανένα από τα τάλεντ σόου τώρα.

Τις κριτικές τις διαβάζετε;

Μαρία: Οχι. Αν και φέτος είναι καλές. Μια ζωή «τρώμε ξύλο», οπότε δεν διαβάζουμε. Και φέτος μου λένε ότι γράφουν καλά λόγια.

Αλλά όχι, δεν διαβάζουμε, γιατί έχουμε φάει... πολύ ξύλο. «Ξύλο» χωρίς αντικειμενικότητα, γιατί να διαβάζεις κάτι που θα σου δώσει μια πληροφορία να σε κάνει καλύτερο, εντάξει.

Φώτης: Δεν είναι μια κριτική η οποία βασίζεται σε κάτι. Ας γράψουν τους καραγκιόζηδες, ας γράψουνε ό,τι θέλουν, και;

Share |