«Φωτιές» στο Μαξίμου για τη σημερινή ψηφοφορία

Ενώπιον μείζονος κρίσης βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά τη Λούκα Κατσέλη και η Βάσω Παπανδρέου διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, ενώ ανοιχτό φέρεται να αφήνει το θέμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης, ίσως και ένας ή δυο ακόμα βουλευτές.

Στην κυβέρνηση, μετά το μήνυμα ότι δεν ψηφίζει και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, έπεσε κυριολεκτικά πανικός. Όχι μόνο γιατί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αποδυναμωμένος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Αλλά και γιατί η Βάσω Παπανδρέου αποτελεί ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία υπουργός επί πολλά χρόνια, παρ’ ολίγον αρχηγός αν τελικά δεν επικρατούσε στην «κίνηση των 4» ο Κώστας Σημίτης και η διαφοροποίησή της αποκτά άλλη βαρύτητα στην εσωκομματική μάχη, ενώ εκτιμάται ότι θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τις εξελίξεις στη χώρα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αργά το βράδυ επέμεναν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν διαθέτει καμιά άλλη επιλογή, παρά να διαγράψει τόσο την κυρία Κατσέλη, όσο και την κυρία Παπανδρέου, όπως και όποιον άλλον καταψηφίσει το άρθρο. Και αυτό, παρά τις εισηγήσεις συνεργατών του να μην προχωρήσει σε διαγραφές, εισηγήσεις που φέρεται να είχε αποδεχθεί και ο ίδιος, όσον η υπόθεση αφορούσε μόνο την κυρία Κατσέλη. Αν, πάντως, οι «αντάρτες» ξεπεράσουν τους τρεις, και ο κ. Παπανδρέου τους διαγράψει, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης, με τις πρόωρες εκλογές ή άλλες εξελίξεις ante portas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίος υπουργός, εκ των εισηγητών του πολυνομοσχεδίου, με τον οποίο επικοινώνησε αργά το βράδυ το real.gr, εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον υπάρχουν οι δυνατότητες αλλαγών στο συγκεκριμένο άρθρο, έστω και επουσιωδών. «Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει καμία αλλαγή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο κλίμα αυτό, αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι, ενώ εντείνονται σε όλους τους τομείς οι παρασκηνιακές δηλώσεις.

Real.gr

Share |