Φόβοι για την συνοχή της κυβέρνησης από υπογραφές και μετάθεση των εκλογών

Τρανταγμούς ενδέχεται να δημιουργήσουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στο πολιτικό σύστημα της χώρας, τόσο οι ενυπόγραφες εγγυήσεις με την υπογραφή Σαμαρά, όσο και η μετάθεση προς τα πίσω του αιτήματος των εκλογών.

Οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. δεν συζητούν καν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, να μην αποστείλει επιστολή μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς έχουν διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου πως στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του και μετά την δραματοποίηση του γεγονότος στο εσωτερικό της χώρας, είναι σαφές πως ο Πρόεδρος της ΝΔ θα έχει νέες πολιτικές απώλειες, αν μπροστά στον κίνδυνο μη εκταμίευσης της 6ης δόσης αναγκαστεί να αποστείλει επιστολή στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, πολλοί εκτιμούν πως αν η έκτη δόση δεν εκταμιευτεί λόγω άρνησης του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει, η ΝΔ θα περάσει από πολύ μεγάλους κλυδωνισμούς, χωρίς να αποκλείεται και η διάσπασή της.

Η ΝΔ, επίσης, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να δεχθεί μεγάλη μετάθεση του χρόνου των εκλογών. Χθες τόσο ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος όσο και ο υπουργός οικονομικών0" name="smartppcοικονομικών0" style="cursor: pointer; color: rgb(21, 163, 249); border-bottom: 1px solid rgb(21, 163, 249); text-decoration: underline;">Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, αλλά και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. άφησαν να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν αργότερα από την 19η Φεβρουαρίου. Η εγγύτερη ημερομηνία φέρεται να είναι η 18η Μαρτίου, ενώ αν ο χρόνος των εκλογών μετακινηθεί και άλλο, τα προβλήματα ειδικά της Συγγρού θα είναι μεγάλα.

Την ίδια στιγμή, η εμπλοκή με την 6η δόση δημιουργεί εμπλοκή και στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υποψήφιοι «δελφίνοι» δυσκολεύονται να προβλέψουν το τοπίο και να καθορίσουν σαφή στρατηγική. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι σχεδόν οι κορυφαίοι περιμένουν την εκταμίευση της 6ης δόσης για να θέσουν θέμα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών δεν αποκλείουν να αναμένουν ακόμα και την ψήφιση της δανειακής συμφωνίας, ώστε να ανοίξουν τα χαρτιά τους!

Real.gr

Share |