Το Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα!

Η παραλία της Αίγινας για ακόμη μια φορά, την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Φιστικιού, γέμισε χαμόγελα, μουσική και χρώμα. Η Εμπορική Έκθεση φιλοξένησε πλήθος κόσμου το οποίο συμμετείχε ενεργά και στις εκδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

 Πραγματοποιήθηκαν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά στον Πύργο του Μαρκέλλου, ξενάγηση στα Καποδιστριακά Κτήρια καθώς και τουρνουά πινγκ πονγκ από το Μορφωτικό Σύλλογο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής από την κα Κυριακή Χριστακοπούλου όπως επίσης και να παρασκευάσουν λιχουδιές από φιστίκι με τη βοήθεια των έμπειρων αιγινητών Chef. Στην Παραλία της Αίγινας πραγματοποιήθηκαν τα αρχαία Υδροφόρεια στα οποία έτρεξαν δέκα νεαρά αγόρια κουβαλώντας στάμνες γεμάτες νερό και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου της Αίγινας κ. Θεοδόσιου Γ. Σακκιώτη, του κ. Νίκου Τζίτζη Προέδρου της ΚΕΔΑ, τα κα Ελένης Κυπραίου Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Aegina Fistiki Fest και τέλος του κ Δημήτρη Κατσικάρη Αντιπεριφεριάρχη Νήσων Αργοσαρωνικού. Η Τελετή Έναρξης  εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους καθώς έγινε αναπαράσταση της συγκομιδής από το Θέατρο Δρόμου του κ. Ζαν Ζακ Τισόν. Ακολούθησε  η Βαρκαρόλα, χορωδία η οποία βρισκόταν μέσα σε φωταγωγημένο καΐκι . Τελευταίες εκδηλώσεις της βραδιάς ήταν εκείνη του κ. Νίκου Καλαμό, ο οποίος παρουσίασε την Α΄ Ραψωδία του Ομήρου στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και η Συναυλία των μαθητικών συγκροτημάτων του School Wave στην παραλία της Αύρας η οποία ξεσήκωσε τη νεολαία του νησιού.
Σήμερα σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε στις 10:00 Ενημερωτικό Σεμινάριο το οποίο οργανώνεται από τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας στο 1ο Δημοτικό Αίγινας. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στις παιδικές εκδηλώσεις στον Πύργο του Μαρκέλλου στις 10:00 οπου θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραμύθια , να παίξουν και να ζωγραφίσουν. Παράλληλα, στις 11:00 θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας για παιδιά ηλικίας 7- 10 ετών με θέμα «Με αφορμή ένα κανάτι». Στις 11:00 θα γίνει ξενάγηση στα Καποδιστριακά κτήρια από την Βικτώρια Τράπαλη και τον κ. Αλέξη Κράους. Το απόγευμα οι εκδηλώσεις ξεκινουν στις 17:00 στον Πύργο του Μαρκέλλου με τουρνουά σκάκι από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Ο Καποδίστριας» .Στις 18:00  στο Λαογραφικό Μουσείο τα παιδιά μπορούν να ακούσουν παραδοσιακά Παραμύθια και συγχρόνως στις 18:30 στην Αυλή του ίδιου Μουσείου θα γίνει η βράβευση του Ζωγράφου Γιάννη Σανταντόνιο . Η γαστρονομία θα κυριαρχήσει στις 19:00 στο Λαογραφικό Μουσείο οπου θα μιλήσει οκος Καρούμπας, Chef από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας για τη διατροφική αξία του φιστικιού. Θα τον διαδεχθεί ο κος Henry Paul Coulon o οποίος θα παρουσιάσει εναλλακτικούς τρόπους καλλιέργειας της φιστικιάς.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους η παράσταση του Καραγκιόζη με τον κ. Ανδρέα Δερμάτη. Δεν πρέπει να παραλείψετε να παρακολουθήσετε στην Παλιά Προβλήτα στις 20:15 τους αιγινήτες chef που μαγειρέψουν ένα  πλήρες μενού με φιστίκι. Τελευταία εκδήλωση της ημέρας η Συναυλία με την Ορχήστρα της Άννας Μπιθικώτση η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα της Γρηγόρη Μπιθικώτση και η οποία συναυλία είναι χορηγία της Αντιπεριφέρειας Νήσων Αργοσαρωνικού.
Σας περιμένουμε όλους και στην Εμπορική Έκθεση η οποία είναι πάντα έτοιμη να σας προσφέρει οτιδήποτε θελήσετε. Χαμογελάστε και αφεθείτε στους ρυθμούς του Φεστιβάλ! Καλή Διασκέδαση!

 

Share |