Fast Ferries: Για να είναι το ταξίδι σου... αξέχαστο!

H Fast Ferries από το 1989 παρέχει ακτοπλοϊκές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με την εταιρική της πολιτική που περιλαμβάνει την προσφορά ασφαλούς, γρήγορου, άνετου και αξιόπιστου ταξιδιού.

Τα τελευταία χρόνια η Fast Ferries αναπτύσσεται δυναμικά. Το 2007 δρομολόγησε στην γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος το μόλις 7 ετών σύγχρονο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το οποίο αναβάθμισε σε σημαντικό βαθμό την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ραφήνας με τα νησιά της Άνδρου, της Τήνου και της Μυκόνου, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτόγνωρες, όχι μόνο στην συγκεκριμένη γραμμή αλλά και στην ακτοπλοία μας γενικότερα.

Το 2012 προσθέτει στην γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος ένα ακόμη ανάλογου επιπέδου πλοίο, το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π., με στόχο να πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο καθημερινές αναχωρήσεις τόσο από την Ραφήνα, όσο και από τα νησιά, με εκτέλεση δρομολογίων και τους 12 μήνες του έτους. Από τον Αύγουστο του 2015, τον στόλο της πλαισίωσε και το FAST FERRIES ANDROS προσφέροντας πλέον ακόμη περισσότερα δρομολόγια και επιλογές ωραρίων, ενώ από το 2016 προσέθεσε στους προορισμούς τους και τη Νάξο.

Η Fast Ferries φιλοδοξεί να συνεχίζει να προσφέρει στην γραμμή όλα εκείνα που την καταξίωσαν από το 2007 στις Κυκλάδες. Την συνέπεια, την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την ποιότητα ταξιδιού και την εξυπηρέτηση. Επίσης, φιλοδοξεί να αποτελεί αφενός την βέλτιστη επιλογή για τον ταξιδώτη στην Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο και αφετέρου, μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών. Παράλληλα εξασφαλίζει στους νησιώτες την απαραίτητη και ζωογόνο σύνδεση με την Αττική.

Η Fast Ferries επενδύει όχι μόνο στην απαράμιλλη ποιότητα των πλοίων της, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας πληρώντας τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές. Ταυτόχρονα, επενδύει σε στελέχη υψηλού επιπέδου και φροντίζει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του επιβατηγού κοινού και των μεταφορέων, ώστε να βελτιώνεται αδιάκοπα σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, η συνεχής βελτίωση της τεχνογνωσίας στη δια θαλάσσης μεταφορά ανθρώπων, οχημάτων και φορτίων είναι μια διαδικασία που ακολουθείται πιστά στη Fast Ferries.

Προορισμοί

Άνδρος

Πρώτος σταθμός των πλοίων της εταιρίας μας, "Θεολόγος Π." και "Αικατερίνη Π." είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Η πανέμορφη Άνδρος, με έκταση 380 τετραγωνικών χιλιομέτρων και δεκάδες χιλιόμετρα με μοναδικές παραλίες, κόλπους και κολπίσκους.

Τα πλοία μας προσέγγιζουν το λιμάνι του νησιού, το Γαύριο, καθημερινά, ενώ μικρότερα λιμάνια που εξυπηρετούν θαλαμηγά πλοία και αλιευτικά σκάφη συναντά κανείς στο Μπατσί, στη Χώρα και στο Κόρθι.

Στην Δυτική πλευρά του νησιού θα ανακαλύψετε πλήθος κρυμμένων πανέμορφων τοπίων και αμμώδεις παραλίες στις οποίες μπορείτε να φθάσετε πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά με συνέπεια να αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό.

Η Άνδρος όμως κρύβει και άλλες ομορφιές που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε όπως ποτάμια, ρέμματα, χείμαρρους και πολλές πηγές με κρυστάλλινα νερά.

Το νερό δεν κυριαρχεί μόνο γύρω από το νησί, αλλά και εντός αυτού. Για τον λόγο αυτό άλλωστε τα αρχαία ονόματα της Άνδρου αναφέρονται στο νερό. Υδρούσα, Λασία, Επαγρίς και Νωναγρία μερικά απο αυτά. Βόρεια και Βορειοδυτικά του νησιού συναντά κανείς κάποια από τα πλέον σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών όπως ο Σπιζαετός, αλλά και γεράκια, πέρδικες κ.α.

Στα απόκρυμνα βράχια του νησιού θα μπορέσετε να δείτε φωλιές αγριοπερίστερων και πετροχελίδωνων. 

Τήνος

Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, με έκταση 194,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ανήκει στις Βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται Νοτιο- Ανατολικά της Άνδρου και Βορειο-Δυτικά της Μυκόνου. Η απόσταση από την Άνδρο, το λεγόμενο στενό Άνδρου - Τήνου, είναι μισό μίλι ενώ η κοντινότερη απόσταση από τις ακτές της Μύκονου είναι περίπου πέντε μίλια.

Ο Τσικνιάς που βρίσκεται στα ανατολικά είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 726 μ. ύψος.

Στο κεντρικό τμήμα δεσπόζει ο απόκρημνος βράχος του Εξωμβούργου με 641 μ. ύψος, με την Αρχαία και Ενετική πόλη και το οροπέδιο του Πατέλα ή "κάμπο πολέμου".

Το συνολικό μήκος της ακτογραμμής της που παρουσιάζει πλούσιο οριζόντιο και κάθετο διαμελισμό, με πολλούς όρμους και ακρωτήρια, υπολογίζεται συνολικά σε 114 χλμ. μαζί με τις βραχονησίδες Καλόγεροι στο βόρειο άκρο και τις νησίδες Πλανήτης, Δρακονήσι και Πρασονήσια στις βόρειες ακτές, ενώ ο περίπλους των παραλίων της σε μικρή απόσταση από την ακτή φθάνει τα 37 περίπου ναυτικά μίλια.

Αν και η Τήνος είναι παγκοσμίος γνωστή ως ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς των Ορθοδόξων εξαιτίας της ξακουστής Παναγίας της Τήνου που δεσπόζει στην πρωτεύουσα του νησιού, δεν παύει να είναι και αυτή ένα από τα πανέμορφα κυκλαδίτικα νησιά που περιμένει να την ανακαλύψετε.

Η Τήνος διαθέτει συνολικά 41 παραλίες, εκ των οποίων οι 20 βρίσκονται στη Νότια-Νοτιοδυτική πλευρά, οι 8 στη Νοτιοανατολική και οι υπόλοιπες 13 στη Βόρεια - Βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Σχεδόν όλες οι εν λόγω παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες και έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά.

Μύκονος

Η Μύκονος είναι ο τελευταίος προορισμός των πλοίων μας «Θεολόγος Π.» και «Αικατερίνη Π.». Σταθερά, από τη δεκαετία του ’50 και μετά, η Μύκονος αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην Μεσόγειο.

Μαζί με την Δήλο, τη Ρηνεία και μερικές ακόμη βραχονηδίσες, η Μύκονος δημιουργεί την αίσθηση ότι αποτελεί ένα ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Κατοικημένη ήδη από την 5η Χιλιετία π.Χ. όπως μας καταδεικνύει ο προϊστορικός οικισμός της Φτελιάς, η Μύκονος με τη σημερινή έντονη τουριστική και κοσμική ζωή της θυμίζει την κοσμοπολίτικη αρχαία Δήλο της περιόδου της εμπορικής της ακμής κατά την διάρκεια των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων.

Η Χώρα, όπως αποκαλείται η πόλη της Μυκόνου, εντυπωσιάζει και γοητεύει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ωραία θέση, την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της.

Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού καταφέρνει να διατηρεί όσο καμιά άλλη την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία της και πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της.

Ολόλευκα, κυβόσχημα τα σπίτια της, λάμπουν στο φως, αραδιασμένα σοφά, και με τάξη μέσα στ’ αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια με τα ασβεστωμένα λιθόστρωτα. Πιο πέρα, σ’ ένα χαμηλό λόφο, οι για αιώνες ακίνητοι ανεμόμυλοι, σε συνδυασμό με τους κόκκινους τρούλους και τα καμπαναριά των αναρίθμητων εκκλησιών συνθέτουν μια εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς.

Στο λιμάνι της, ένας μικρός πολύχρωμος στόλος από καϊκια και βάρκες συμπληρώνει με ζωηρές πινελιές αυτό το μοναδικό σύνολο.

Στην σημερινή Μύκονο, η επανάληψη των μορφών της κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και στα νεότερα κτίρια, εξασφαλίζει στην πόλη και την ενδοχώρα μια αίσθηση συνέχειας και αρμονίας.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί όμως με τη συγκίνηση που εμπνέει ο υποβλητικός ερειπιώνας της αρχαίας Δήλου. Μια ολόκληρη πόλη με τους δρόμους και τις αγορές της, τα δημόσια κτίρια και ιερά της, τα πολυτελή σπίτια και μαγαζιά, τις στέρνες, κολώνες ψηφιδωτά, τα αρχαία πηγάδια παντού γύρω.

Όλα λουσμένα μέσα στο άπλετο φως του θεού Απόλλωνα, απλώνονται ανάμεσα στο λόφο του Κύνθου και το λιμάνι με τα καθάρια νερά, δίνοντας την εντύπωση στον επισκέπτη ότι σταμάτησαν να λειτουργούν μόλις χτες…

Η φήμη της Μυκόνου και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, ανάμεσα στους οποίους και οι σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, δημιούργησαν και την αντίστοιχη εμπορική κίνηση που έκαναν διάσημη την αγορά της Μυκόνου.

Έτσι, στους δρόμους της Μυκόνου, με εμπορικότερο το Ματογιάννι, μπορεί να συναντήσει κανείς στα μαγαζιά επώνυμα ρούχα, περίτεχνα κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης.

Στα διάσπαρτα καφέ, μπαρ, εστιατόρια της Χώρας μπορεί να απολαύσει κανείς τον καφέ το ούζο και πλήθος άλλες γευστικές απολαύσεις, χαζεύοντας συγχρόνως τον πολύχρωμο κόσμο που κυκλοφορεί στα σοκάκια της πόλης.

Η Χώρα αποτελεί επίσης το ορμητήριο για ν’ ανακαλύψει κανείς, με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων ή άλλα μέσα και τις υπόλοιπες ομορφιές της Μυκόνου, τη γραφική ενδοχώρα και τις πεντακάθαρες παραλίες της.

Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον Αύγουστο του 2015, τον στόλο της Fast Ferries πλαισίωσε και το FAST FERRIES ANDROS προσφέροντας πλέον ακόμη περισσότερα δρομολόγια και επιλογές ωραρίων, ενώ από το 2016 προσέθεσε στους προορισμούς τους και τη Νάξο.

Δρομολόγια

Share |