Εχετε κατάθλιψη; Κάντε μια βόλτα!

Το καθημερινό περπάτημα, έστω και για λίγη ώρα, ενδεχομένως μπορεί να αντικαταστήσει τα αντικαταθλιπτικά χάπια στη μάχη ενάντια στην κατάθλιψη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών διαφορετικών ερευνών για την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με πορτογάλους, βραζιλιάνους και αμερικανούς γιατρούς, αρκεί ένα ημίωρο περπάτημα σε ανοιχτό χώρο ώστε να θεραπευθεί χωρίς φάρμακα η ήπια κατάθλιψη. Η ερευνητική ομάδα των Πορτογάλων υπέβαλλε 150 ασθενείς με κατάθλιψη σε ασκήσεις αεροβικής και ήπιου περπατήματος. Όταν τελείωσε το πείραμα, στο 26% εξ’ αυτών παρατήρησε βελτίωση της διάθεσης του.

Μια βραζιλιάνικη έρευνα που διεξήχθη σε 400 ανθρώπους μέσης ηλικίας έδειξε, εξάλλου, ότι το 68% των αντρών και το 24% των γυναικών που ασκούνταν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, είχαν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Στην τρίτη μελέτη του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, οι 1000 εθελοντές εξοπλίστηκαν με ειδικά μηχανήματα που μετρούσαν τις σωματικές του κινήσεις. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο ενεργητικός και δραστήριος ήταν κάποιος, τόσο πιο χαμηλά ήταν τα επίπεδα της κατάθλιψής του.
 

TO BHMA

Share |