Επιστημονική Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα DNA!

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας DNA(DNADay)και 15χρόνια μετά από τη γέννηση στην Ελλάδα του πρώτου παιδιού παγκοσμίως, απαλλαγμένου από κληρονομικό γενετικό νόσημα κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση, με την παρουσία των γονέων και των επιστημόνων που έφεραν σε πέρας το σπουδαίο αυτό επιστημονικό επίτευγμα, πραγματοποιείται επιστημονική εκδήλωση το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, στις 10 πμ, στις εγκαταστάσεις του Genesis Genoma Lab, στο Χαλάνδρι Αττικής.

Παράλληλα, θα γίνουν τα εγκαίνια του Genesis GenomaLab, του υπερσύγχρονου κέντρου μοριακής γενετικής, στελεχωμένου με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση επιδιώκει να ενημερώσει και να αναδείξει την αλληλένδετη σχέση των επιστημών της Βιολογίας, της Γενετική και της Ιατρικής, με στόχο την ποιότητα στην υγεία, στη ζωή και στην κοινωνία.Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν αφορούν στις νεότερες εξελίξεις που συνέβαλλαν στην άμεση και αξιόπιστη διάγνωση γονιδιακών, χρωμοσωματικών διαταραχών αλλά και παθήσεων, αναδεικνύοντας τη συμβολή της κλινικής γενετικής στην πρόληψη, στη διάγνωση και τη θεραπεία γενετικών νοσημάτων.

Περισσότερα για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν καθηγητές, ιατροί, επιστήμονες, εκπρόσωποι πανελλήνιων συλλόγων γενετικών παθήσεωνκαι οικογένειες πασχόντων που απέκτησαν παιδιά απαλλαγμένα από γενετικά νοσήματα,όπως η χρόνια κοκκιωματώδης νόσος, η συγγενής αμαύρωση του Leber(το θέμα είχε προβληθεί από το CNNκαι η είδηση έκανε το γύροτου κόσμου για εβδομάδες), η μεσογειακή αναιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η κυστική ίνωση, κ.α.

To Genesis Genoma Lab είναι ένα κέντρο μοριακής γενετικής που πραγματοποιεί γενετικές εξετάσεις και παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κλινικής γενετικής και γενετικής συμβουλευτικής. Είναι εξοπλισμένο για τις περισσότερεςγενετικές αναλύσεις, τόσο μοριακής γενετικής όσο και κυτταρογενετικής, με σύγχρονα όργανα των μεγαλύτερων οίκων του εξωτερικού, με αυτόματους αναλυτές, συστήματα Μοριακής και Κυτταρογενετικής ανάλυσης, αλληλούχησης νέας γενιάς (NGS), Προεμφυτευτικoύ Γενετικού Ελέγχου (PGS) και Μοριακού Καρυοτύπου. Υπό την καθοδήγηση του Καθ. Εμ. Καναβάκη στελεχώνεται από μία άρτια καταρτισμένη ομάδα Λεωφόρος Κηφισίας 302, Χαλάνδρι, 152 32Τηλ.: 210 68 03 130 · Fax: 210 68 94 778 · email: [email protected]· website: www.genlab.grιατρών, μοριακών γενετιστών, κυτταρογενετιστών και νοσηλευτών με πολυετή εμπειρία στο χώρο του προγεννητικού ελέγχου, της γενετικής διαγνωστικής αλλά και της μελέτης γενετικών νοσημάτων και της γενετικής συμβουλευτικής. Τέλος, το Genesis Genoma Lab συνεργάζεται με καταξιωμένους επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό, τον ερευνητικό και τον ιδιωτικό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπονεί ένα εκτενές εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Γεωργία Κόκκαλη, 6972910700, [email protected]

GenesisGenomaLab, ΛεωφόροςΚηφισίας302, Χαλάνδρι.

Share |