Επίσημα η συμφωνία μεταξύ Saab-BMW

Η Saab Automobile και η BMW ανακοίνωσαν τη σχετική συμφωνία που αφορά στην προμήθεια των κινητήρων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα νέας γενιάς μοντέλα της Saab. Σύμφωνα με αυτήν, η BMW πρόκειται από το 2012 να προμηθεύει τη Saab με 4-κύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους (turbo) βενζινοκινητήρες 1,6 λίτρων προσαρμοσμένους στις ειδικές απαιτήσεις της Saab. Το σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας υπογράφηκε την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Saab, στο Trollhättan της Σουηδίας από τον Jan Åke Jonsson, CEO της Saab Automobile, από τον Πρόεδρο της εταιρείας Victor Muller και από τον Ian Robertson, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Executive Sales & Marketing Director.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο CEO της Saab Automobile Jan Åke Jonsson δήλωσε «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επιβεβαιώνω αυτή τη συναρπαστική νέα σχέση μας. Οι κινητήρες της BMW και οι καινοτομίες τους στον τομέα της εξοικονόμησης καυσίμων θεωρούνται από όλους ορόσημο για την πολυτελή κατηγορία. Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία τους στα επόμενης γενιάς νέα μας μοντέλα με τον αυθεντικό τρόπο της Saab».

Από την πλευρά του, ο Ian Robertson, Executive Sales & Marketing Director της BMW, πρόσθεσε «Το να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις πωλήσεις της γκάμας των κινητήρων μας σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί μέρος της Στρατηγικής μας Number ONE. Και η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη σημείο-σταθμό σε αυτή μας την πορεία. Είμαστε ευτυχείς για αυτήν μας τη συνεργασία με τη Saab. Οι κινητήρες μας έχουν χαρίσει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές καυσαερίων και τις επιδόσεις».

 

Πηγή: autotriti.gr
 

Share |