Το επικό tweet του Τραμπ για την αθώωσή του: Πρόεδρος για πάντα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναμενόταν, απαλλάχθηκε και από τις δύο κατηγορίες τις οποίες του προσάρτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Στο Κογκρέσο αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι αποτελούν την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα κρίθηκε αναμενόμενο από τους ειδικούς.

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Αντιθέτως 48 Δημοκρατικοί ψήφισαν «ενοχή», ανάμεσά τους ο ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ.
powered by Rubicon Project

Στην ψηφοφορία για την δεύτερη κατηγορία περί παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου 53 από τους 100 γερουσιαστές ψήφισαν και πάλι υπέρ της αθώωσης Τραμπ έναντι 47 που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.
Το tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Τραμπ έκανε ένα ποστάρισμα στο twitter, όλο… νόημα. Βάζοντας το εξώφυλλο του Time, ανάρτησε το φέιγ βολάν που φέρει το επίθετό του και το 2020, εν όψει των φετινών εκλογών. Στο ποστ εμφανίζονται ωστόσο σταδιακά τα ίδια φέιγ βολάν με ημερομηνίες από τις επόμενες εκλογές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται συγκεκριμένα, με το φέιγ βολάν και την ημερομηνία να αλλάζει ανά τετραετία, όποτε και διεξάγονται εκλογές, φτάνοντας ως το έτος… 9.000! Στο τέλος μηδενίζει το κοντερ και γράφει: «Trump 4ever», δηλαδή… πρόεδρος για πάντα.
 

Share |