Επιδείνωση του καιρού- Ακραία καιρικά φαινόμενα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια να στα ορεινά. Η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Αττική είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή θα είναι τα διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων στα πεδινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου όπου κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή:

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα με τις μέγιστες στην Ήπειρο να μην ξεπερνούν τους 11, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς εξασθενώντας σημαντικά σε μέτριους.

Βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές,θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι ισχυροί, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία κα βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνα θα «πέσουν» στα ορεινά και στα ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές τη Ηπείρου και την δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι ενισχυμένοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα νότια από το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θ φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα κυρίως στη δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Real.gr

Share |