Ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία στην Ελβετία

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία με θύματα 22 βέλγους μαθητές δύο δημοτικών σχολείων, τους τέσσερις συνοδούς τους και τους δύο οδηγούς του λεωφορείου, που επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές στην Ελβετία.

"Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα τηρήσει το μεσημέρι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μικρών θυμάτων και των συνοδών τους", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ δήλωσε ότι έμαθε την είδηση με "σφιγμένη την καρδιά".

"Είναι ένα πένθος ακόμη πιο φοβερό που αφορά μικρά παιδιά σε σχολική εκδρομή και απευθύνω όλη μου τη συμπόνοια και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που πλήττονται από αυτό το τρομερό κτύπημα της μοίρας. Το γεγονός αυτό είναι τόσο τραγικό που βυθίζει σε τεράστια θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Εκφράζω τη βαθιά αλληλεγγύη των γειτονικών χωρών και των ευρωπαίων εταίρων. Μηνύματα υποστήριξης φθάνουν από όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση προς το Βέλγιο", είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απηύθυνε τα συλλυπητήριά του προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο . "Αυτό το τραγικό γεγονός παίρνει περισσότερο δραματικές διαστάσεις αφού τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά", γράφει στο μήνυμά του εκφράζοντας τη βαθιά του συμπόνοια προς τις οικογένειες που πλήττονται από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share |