Ένα... Αρχοντικό στην ορεινή Κορινθία! Δείτε φωτογραφίες...

Το Αρχοντικό Πρεδάρη βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Γκούρα, πάνω στην πλατεία και δίπλα από την πετρόκτιστη εκκλησία, κτισμένη το 1880, στην πανέμορφη περιοχή του οροπεδίου του Φενεού (υψόμετρο 1.050) της ορεινής Κορινθίας. Κτίστηκε το 1870 περίπου και αρχικά χρησιμοποιήθηκε, από την οικογένεια ως κατοικία.

Το έτος 2005 ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του σε ξενώνα, οι οποίες διήρκεσαν έως το 2006. Η προσπάθεια μας ήταν να μείνουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, πράγμα το οποίο επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα εξοπλίσθηκε με όλες τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις για τους επισκέπτες του.

Το κυρίως κτίριο, εξ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο, αποτελείται από 2 δωμάτια 4κλινα, δίχωρα (με πόρτα ενδιάμεσα) και 6 δωμάτια 2κλινα. Όλα τα δωμάτια μας διαθέτουν κεντρική θέρμανση, πυρανίχνευση, τηλέφωνο, δορυφορική TV plasma, σύνδεση Internet, ντουζιέρες κλειστού τύπου, στεγνωτήρα μαλλιών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης θυρίδων ασφαλείας για κάθε δωμάτιο χωριστά.

Τον χειμώνα ο επισκέπτης απολαμβάνει το χιονισμένο βουνό και την θαλπωρή της σπιτικής ζεστασιάς. Την άνοιξη, το ξύπνημα της φύσης και την ομορφιά του περιβάλλοντος. Το Καλοκαίρι, την δροσιά του βουνού. Το Φθινόπωρο, την ήρεμη ζωή, το ήπιο κλίμα και την απόλαυση των κοντινών και μακρινών πεζοπορικών διαδρομών στο δάσος η στα γύρω χωριά.

Όλες τις εποχές όμως απολαμβάνει αξέχαστες στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας μέσα στην γαλήνη του χώρου.

Περιοχή

Λίμνη της Δόξας

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές, καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.

Η μονή του Αγίου Γεωργίου

Η μονή του Αγίου Γεωργίου, κτίσθηκε το 1693, με το Κρυφό Σχολείο του που λειτούργησε κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Κατά τους χρόνους της επανάστασης του 1821 η Μονή λειτούργησε ως αρχηγείο της Φιλικής εταιρείας που με επικεφαλής τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.
Μονή της Παναγίας του Βράχου  στον Ταρσό
Το Παλαιομονάστηρο (13ος αιών)
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο (Αρχαία Φενεός)

Ζήρια

Εδώ γεννήθηκε ο Ερμής από τον Δία και την Μαία, εδώ ανατράφηκαν ο Ηρακλής, ο Πάνας και οι Νύμφες. Σπάνια και μοναδική η ομορφιά της, κατάφυτη από έλατα και μαύρη Πεύκη. Πλούσια σε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Αυτός είναι ο λόγος που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο 2000  "Natura 2000 Προστατευόμενοι Οικότοποι". Το όνομα Κυλλήνη το οφείλει στο κύλλος (=λάκκα) και το Ζήρια πιθανόν από το Σλάβικο Ζήρι που σημαίνει βελανίδι.

Για πληροφορρίες και κρατήσεις! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Share |