Εμφανίστηκε φάλαινα στη θαλάσσια περιοχή της Καστροσυκιάς Πρέβεζας

Μία φάλαινα φαίνεται πως βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή της Καστροσυκιάς και πιο συγκεκριμένα στην παραλία της Λεύκας, στην Πρέβεζα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το prevezabest.blogspot.com, τη φάλαινα απαθανάτισε ζευγάρι τουριστών από τη Βρετανία που βρίσκεται στην περιοχή για διακοπές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η φάλαινα εμφανίζεται αρκετά συχνά προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε ντόπιους και τουρίστες που την παρακολουθούν.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου, η κ. Κατερίνα που κάνει διακοπές στην περιοχή και στην οποία έδωσαν την φωτογραφία της φάλαινας οι Βρετανοί τουρίστες είπε :

«βρέθηκα μία ώρα αργότερα στην παραλία. Ήταν οι δύο Βρετανοί τουρίστες στην παραλία που κολυμπάω και εγώ γιατί εκεί είναι το σπίτι μου. Περιχαρείς μου έδειξαν τη φωτογραφία. Στην αρχή έκπληκτη τους ρώτησα μήπως είναι βράχος. Μου είπαν ότι την έβλεπαν επί τρεις μέρες να περιφέρεται και το πρωί κατά τις 8:00 κατάφεραν και την φωτογράφισαν.

«Μίλησα με το Ινστιτούτο Κητολογίας ''Πέλαγος'' και ερευνούν το θέμα. Μου είπαν ότι λόγω της σπανιότητας θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από το κράτος. Είναι σπάνιο αυτό το είδος που εθεάθη στο Ιόνιο Πέλαγος. Οι τουρίστες ήταν εντυπωσιασμένοι και αισθάνονταν πολύ χαρούμενοι που είδαν αυτό το θέαμα», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: prevezabest.blogspot.com

 

 

Share |