Ελένη Ράντου: «Η ΤV αφιέρωσε αμέτρητες ώρες σε ασήμαντα πρόσωπα»

Εμεινε έναν χρόνο εκτός, όμως φέτος η Ελένη Ράντου επιστρέφει αρχικά στο θέατρο και μελλοντικά ίσως και στην τηλεόραση. Μιλώντας στο "Βήμα" η γνωστή ηθοποιός στέκεται απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στη δουλειά της και στη ζωή της με διάθεση κριτική και εκμυστηρεύεται τους φόβους και την αγωνία της για το μέλλον.

«Στον δικό μας χώρο είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα να φαίνονται σημάδια αναξιοπιστίας. Τα τελευταία τρία χρόνια, αν και δουλεύω διπλάσια, κυνηγάω τα λεφτά μου με δικηγόρους. Καταλάβαινα ότι δεν πάμε καλά. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν θέμα αναξιόπιστων ανθρώπων και όχι οικονομικών. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείνουν εταιρείες, να μην πληρωνόμαστε και να κυνηγάμε ακόμη και τα πεντακόσια ευρώ. Κάποτε υπήρχε λόγος τιμής και ξαφνικά χάθηκε η αίσθηση της αξιοπρέπειας. Δεν υπάρχουν αξία, αξιοπιστία και συνέπεια», λεεί και συνεχίζει...

«Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε πράγματα τα οποία δεν τα κάναμε επί κρίσης αλλά πριν. Η επένδυση μία δεκαετία πριν έγινε στο μη σημαντικό. Ηταν σαν να ήθελαν να εκδικηθούν τα σημαντικά πρόσωπα και πράγματα. Αυτό το αποτέλεσμα ζούμε πλέον. Σε μια πρωινή εκπομπή τις προάλλες άκουγα για μια παρέα την οποία δεν ήξερε κανείς, πρόσωπα τα οποία δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό! Αφιερώθηκαν αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες σε ασήμαντα πρόσωπα. Είτε είναι οι αδελφές Καρντάσιαν είτε η Τζούλια Αλεξανδράτου, ο χρόνος που κατασπατάλησαν είναι απίστευτος. Οταν όλος ο πολιτισμός πρεσβεύει πως ό,τι απασχολεί σε μάκρος και σε διάρκεια είναι σημαντικό και η Τζούλια Αλεξανδράτου απασχολούσε 200 ώρες την εβδομάδα, το σημαντικό δεν ήθελε να είναι δίπλα. Εγώ κάποτε βρέθηκα σε εκπομπή και μετά έβαλαν αντίστοιχο θέμα και ντράπηκα πολύ. Εδιωξαν ό,τι μπορούσε να δείξει μια ανθρωπιά».

 

Share |