Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιόνια & πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Κυρία χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις κα η θεαματική πτώση της θερμοκρασίας. 

  1. χιονοπτώσεις

α. την Τέταρτη (13/02/2019)

Στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Την Πέμπτη

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης,  (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 200 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ 400 ΜΕΤΡΑ).

 Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. 

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους (8-9 μποφόρ) που για το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. 

Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής. 

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας 

Της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια, παγετός θα; σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπου ισχυρός. 

4. τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες  που θα επηρεάσουν από τις πρωϊνες ώρες της Τετάρτης και την Πέμπτη τις Κυκλάδες την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή όμως από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση στην ανατολική Ελλάδα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

Share |