Έκκληση για συναίνεση έκανε ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ!

Έκκληση για συναίνεση έκανε ο πρωθυπουργός καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές έχουν για το καλό της πατρίδας.

«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο. Η καταστροφή δεν είναι ούτε θα μπορούσε να είναι ευκαιρία για κανέναν. Αν κάποιος γοητεύεται από μια τέτοια προοπτική κάνει τραγικό, ιστορικό λάθος. Ο καθένας μας είναι ώρα να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες σε όποιον κομματικό χώρο κι αν τοποθετείται, σε όποια πτέρυγα της Βουλής κι αν κάθετε. Τώρα δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής».

Ο πρωθυπουργός έκανε την αυτοκριτική του σημειώνοντας ότι στην πορεία των δύο ετών έγιναν και λάθη. «Μπορείτε να μου καταλογίσετε πολλά. Και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι ανοικτός στην κριτική. Δεν είμαι αλάνθαστος. Όμως είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην εθνική μας προσπάθεια για το κοινό μας μέλλον, το συλλογικό συμφέρον».

Μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες. «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα που υπάρχουν στην Ευρώπη».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων μέτρων άφησε ο πρωθυπουργός. «Θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα. Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στη ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα ανταποκριθούμε. Προχωρώντας τις μεγάλες αλλαγές που η χώρα μας χρειάζεται εδώ και χρόνια».   

Γνώμονας μας, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε κάθε απόφαση είναι το εθνικό και συλλογικό συμφέρον και τόνισε ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ.

«Αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις. Σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίες, με δικαιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες. Πολλά ακούσαμε, για μαγικές λύσεις, αλλά και για συνομωσίες. Μια εύκολη - και βολική για μερικούς- άρνηση της πραγματικότητας. Τίποτα δεν ήταν ούτε είναι εύκολο. Γι' αυτό μαζί δώσαμε και δίνουμε ένα τιτάνιο αγώνα».

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση. «Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους. Εκεί οδηγούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν και γίνονται. Είναι μια ανηφορική πορεία μέσα σε μια διεθνή καταιγίδα. Να σώσουμε τη χώρα από την χρεοκοπία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
real.gr

Share |