Εγκαίνια του έργου: "Ανάπλαση Πάρκου στο Ο.Τ. 313 στο Δήμο Αλίμου"

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός, εγκαινίασαν σήμερα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, το έργο της ανάπλασης κοινόχρηστου χώρου, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 313 του Δήμου Αλίμου, που βρίσκεται στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Π. Δέλτα, Τευθίδος και Περσέα. Το έργο, με προϋπολογισμό 535.294 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία παράλληλα πραγματοποίησε και την εκτέλεσή του.

Πριν από την ολοκλήρωση του έργου, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε αδιαμόρφωτος χώρος, με χώματα και αυτοφυή βλάστηση, ενώ πλέον με την ολοκλήρωσή του αποδίδεται στους πολίτες του Αλίμου ένας νέος διαμορφωμένος χώρος πρασίνου, συνολικής έκτασης 3.000μ2. Επίσης, το πάρκο γειτνιάζει από τη μια του πλευρά με σχολείο της περιοχής και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό χώρο αναψυχής και διασκέδασης για τους μικρούς μαθητές.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι οι παρακάτω:

  • Κατασκευή κεντρικού διαδρόμου κίνησης που οδηγεί στις περιοχές πλατώματα, οι οποίες προσφέρουν στάση και ανάπαυλα, όπως και σε επιμέρους λειτουργικές ενότητες (π.χ. περιοχή παιδικής χαράς)
  • Κατασκευή χώρου παιδικής χαράς 450 μ2, με σύγχρονα όργανα παιχνιδιού, ξύλινη περίφραξη και ειδικό δάπεδο ασφαλείας για την ασφάλεια των παιδιών
  • Διαμόρφωση σκιασμένων περιοχών, με κατασκευές από ξύλινες πέργκολες και κιόσκια. Δημιουργήθηκαν διαδρομές - μονοπάτια μέσα στο χώρο πρασίνου, πεζούλια - καθιστικά, καθώς και ράμπες διευκόλυνσης της κίνησης για την πρόσβαση των ΑμΕΑ
  • Κατασκευή νέων πεζοδρομίων περιμετρικά του χώρου ανάπλασης
  • Εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού δικτύου, με τοποθέτηση καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων οικονομικής κατανάλωσης
  • Κατασκευή νέου δικτύου αυτόματου ποτίσματος
  • Φύτευση 132 νέων δέντρων και 935 θάμνων και αναρριχητικών φυτών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα αποδίδουμε στους κατοίκους άλλο ένα έργο, το οποίο χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους. Το συγκεκριμένο έργο, αν και μικρό σε μέγεθος σε σύγκριση με άλλα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το έχουν ήδη αγκαλιάσει.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά: όταν οι Δήμοι καταθέτουν ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες, η Περιφέρεια από τη μεριά της προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης των έργων».

 

Share |