Έγινε πολυεκατομμυριούχος μ' ένα δελτίο

Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 590,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική λοταρία Powerball, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) οι διοργανωτές.

Καμιά άλλη πληροφορία για το τυχερό δελτίο δεν υπάρχει προς το παρόν, όμως το τζακποτ έπειτα από δύο μήνες άγονων κληρώσεων ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Powerball που είχε επιτευχθεί τον Νοέμβριο του 2012 και ανερχόταν σε 587,5 εκατομμύρια δολάρια. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 23:00 (τοπική ώρα, 06:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), και οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι 10, 13, 14, 22, 52 και 11, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του Λότο της Αϊόβα (βόρειες ΗΠΑ) ανέφερε πως το ποσό αυτό των σχεδόν 600 εκατομμυρίων δολαρίων είναι "το σημαντικότερο στα 21 χρόνια της ιστορίας του Powerball" και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του Λότο ανά τον κόσμο. Τα λαχεία αυτής της πολύ δημοφιλούς λοταρίας πωλούνται έναντι 2 δολαρίων στα σούπερ-μάρκετ, τα συνοικιακά καταστήματα και τα πρατήρια βενζίνης σε 43 Πολιτείες.

Την περασμένη Τετάρτη ουδείς είχε κερδίσει το ποσό των 363,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας έτσι το τζακπότ για τη χθεσινοβραδυνή κλήρωση. Για να γίνουν εκατομμυριούχοι, ο παίκτες πρέπει να βρουν τον σωστό συνδυασμό πέντε αριθμών από 59 συν έναν συμπληρωματικό αριθμό από 35 που προτείνονται.

Το μεγαλύτερο τζακπότ που έχει κερδίσει κανείς σε αμερικανική λοταρία ήταν 656 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία μοιράσθηκαν πέρυσι τον Μάρτιο τρεις νικητές της λοταρίας Mega Millions. Τα κέρδη υπόκεινται σε φορολόγηση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball, οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς το μεγάλο βραβείο στη χθεσινοβραδυνή κλήρωση ήταν μία στις 175.223.510. Σε σύγκριση, ο κίνδυνος να πληγείς από κεραυνό στις ΗΠΑ είναι μία στις 280.000, σύμφωνα με τον εθνικό οργανισμό που ασχολείται με την ασφάλεια από τους κεραυνούς.

Real.gr

Share |