Εφτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα σώζουν ζωές!

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων φρούτων και λαχανικών την ημέρα αυξάνουν τις πιθανότητες μακροζωίας, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Μελέτη που πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες από το University College London σε 65.226 άνδρες και γυναίκες άνω των 35 έδειξε ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά έτρωγαν καθημερινά, τόσο μειώνονταν οι πιθανότητες να πεθάνουν σε δεδομένη ηλικία.

Εφτά μάλιστα μερίδες φρούτων και λαχανικών αποδείχθηκε ως η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο και  καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο δρ. Οιόλα Ογιέμποντ, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: "Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι υγιές, αλλά το μέγεθος της επίδρασης είναι συγκλονιστικό."

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από την βρετανική National Health Survey για το διάστημα από το 2001 έως το 2008 και διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειωνόταν όσο αυξανόταν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Αν και οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 4 μερίδες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση, η ομάδα αποφάσισε ότι οι 7 μερίδες την ημέρα οδηγούν σε μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 42%.

Παράλληλα, όσον αφορά τα φρούτα, οι κονσέρβες και τα κατεψυγμένα δεν παρέχουν τα ίδια οφέλη συγκριτικά με τα φρούτα. Αντιθέτως αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου κατά 17%. Τα αποξηραμένα και νωπά φρούτα ωστόσο, είναι ότι καλύτερο, εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών και των αντιοξειδωτικών.

Πηγή: baby.gr

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή ,είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είνα… ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 62
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |