Δυναστεία Αθηναϊκού και στο Κύπελλο!

Τρίτο σερί Κύπελλο, έκτος εγχώριος τίτλος σε τέσσερα χρόνια, έβδομος συνολικά στο ίδιο διάστημα. Ο Αθηναϊκός συνεχίζει να φτιάχνει τη δική του δυναστεία στο γυναικείο μπάσκετ μετά την κατάκτηση και του Κυπέλλου στη Ζωφριά επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του άξιου αντιπάλου των Εσπερίδων με 57-50.

Ο αγώνας δεν ήταν καλός ποιοτικά και σίγουρα δεν καθήλωσε τον κόσμο που βρέθηκε (αλλά δεν γέμισε) το κλειστό της Ζωφριάς αλλά και όλους όσους τον παρακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα από την ΕΤ3. Ο Αθηναϊκός με πολύ καλή την Σωτηρίου κατάφερε από την αρχή να πάρει μια διαφορά στο σκορ και να είναι κοντά στο κατώφλι των10 πόντων σε όλο το παιχνίδι. Παρ’ ότι οι Καλέντζου και Λύμουρα δεν ήταν στην καλύτερη μέρα τους, οι πρωταθλήτριες βρήκαν τις λύσεις από τις Σωτηρίου, Χατζηνικολάου και στο τέλος από την Ζωή Κεχαγιά για να φτάσουν στο τελικό 57-50.

Οι Εσπερίδες παρουσίασαν για άλλη μια φορά πολύ καλό πρόσωπο με την εκπληκτική Λατόγια Ουΐλιαμς να παίζει μόνη της όλη την φροντ λάιν του Αθηναϊκού. Η Αμερικανίδα παίκτρια που είναι μακράν η καλύτερη του πρωταθλήματος, τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ αλλά δεν είχε σταθερή συμπαραστάτρια στην επίθεση. Η Ντάναμ είχε εκλάμψεις ενώ Τζεγιαννάκη και Καλογήρου που έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια στην άμυνα, ήταν άστοχες από τα 6,75 (2/11 συνολικά).

www.weplayball.gr

Share |