Δωρεάν σεμινάρια για τον Κινέζικο πολιτισμό!

Με επιτυχία, συνεχίζονται τα σεμινάρια για τον ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και σε συνεργασία με εθελοντές του Φοιτητικού Οργανισμού ΑΙΕSEC. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται δωρεάν στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Οι Wei Sun και Yu Chen, εθελόντριες, με τη βοήθεια διαφανειών ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στην πρωτεύουσα της Κίνας, στο Πεκίνο, με τα 15 εκατομμύρια κατοίκους και τη σύγχρονη ζωή τους. Παράλληλα αναφέρθηκαν εκτενώς στην ιστορία του Πεκίνου, στις δυναστείες και στους αυτοκράτορες και παρουσίασαν την Απογορευμένη Πόλη και το εσωτερικό του παλατιού, την αίθουσα του θρόνου και το εξωτερικό προαύλιο, που το κοσμούν αγάλματα.

Επιπλέον αναφέρθηκαν και στην κινέζικη γραφή τα ιδεογράμματα : οι κινέζικοι χαρακτήρες προέρχονται από εικόνες της φύσης και πάντοτε έχουν μια σημασία. Με τη βοήθεια των διαφανειών παρουσίασαν ανάγλυφα την εξέλιξη των ιδεογραμμάτων μέσα στον χρόνο. Σε ξεχωριστή ενότητα οι εθελόντριες παρουσίασαν ένα μικρό αφιέρωμα στην Ημέρα των Ερωτευμένων, όπου στην Κίνα γιορτάζεται την έβδομη μέρα του έβδομου μήνα, δηλαδή στις 7 Ιουλίου ενώ παράλληλα μίλησαν για τον δικό τους μύθο, που έγινε η αφορμή, ώστε να γιορτάζουν την ημέρα αυτή.

Και η ξενάγηση στην Κίνα, θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23/2/2012, στον Πολυχώρο INTERNATIONAL ACTION ART (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια – Περιβολάκι) στις 18.00μ.μ. Ο κύκλος των σεμιναρίων για τον Κινέζικο Πολιτισμό θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 29/2/2012, όπου τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 20.00 έως τις 21.00. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Share |