Διατροφικός πειρασμός τα fast food

Είναι γεγονός: όσο και αν προσπαθείτε να είστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας να τρώτε υγιεινά, υπάρχουν κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα που η κούραση σας κάνει να βλέπετε την κουζίνα σαν Γολγοθά- και δεν είστε διατεθειμένες να τον ανεβείτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη σκέψη και η επικρατέστερη επιλογή δεν είναι άλλη από μια στάση στο fast food ή ένα τηλεφώνημα στο εστιατόριο για take out. Επόμενη σκέψη: τι θα παραγγείλετε- ένα ψητό φιλέτο, ένα ρύζι ατμού ή μια στεγνή σαλάτα; Όχι! Ο ουρανίσκος σας αντιστέκεται. Ζητάει κάτι περισσότερο, επιθυμεί να ενδώσει στις μικρές αμαρτίες του έτοιμου, γρήγορου φαγητού.

Οι γενικοί κανόνες που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πριν σηκώσουμε το τηλέφωνο είναι:
  1. Πριν παραγγείλουμε τρώμε ένα φρούτο ή ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε την πείνα μας και δεν την αφήνουμε να μας καθοδηγεί στο τι θα επιλέξουμε.
  2. Παραγγέλνουμε πάντα και σαλάτα κατά προτίμηση χωρίς κάποια επιβαρυντική σως. Ξεκινάμε το φαγητό μας με τη σαλάτα, ώστε να καταναλώσουμε λιγότερη ποσότητα από το φαγητό που θα παραγγείλουμε.
  3. Αποφεύγουμε τα τηγανιτά φαγητά. Τα ψητά είναι εξίσου νόστιμα, θρεπτικά και παράλληλα χορταστικά.
  4. Επιλέγουμε ένα αναψυκτικό τύπου light, που δεν περιέχει θερμίδες, ώστε να κερδίσουμε τη γεύση του χωρίς ζάχαρη και θερμίδες.
 
Βίκυ Πυρογιάννη, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

www.nutrimed.gr

Share |