«Δεν θέλω η κόρη μου να μου μοιάσει»! Ποια παρουσιάστρια το είπε;

Μία από τις πιο σέξι παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης σε μία σπάνια συνέντευξη για το μοναχοπαίδι της, εξηγεί ποια αρνητικά της χαρακτηριστικά δεν θα ήθελε να πάρει όταν μεγαλώσει...

Τι λέει για την πεσμένη της ψυχολογία την περίοδο της λοχείας και τι αποκαλύπτει  για τον καινούργιο έρωτα της κόρης της; Η Δέσποινα Καμπούρη μιλά στο Faysbook.gr για όλα...

Ποιο θεωρείς πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που πέρασες στην εγκυμοσύνη και τον πρώτο καιρό της μητρότητας;
Το πρώτο τετράμηνο της εγκυμοσύνης με όλες αυτές τις ορμονικές αλλαγές ήμουν σαν άρρωστη, δεν είχα καθόλου ενέργεια. Στη συνέχεια ευτυχώς η κατάσταση βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Επίσης δύσκολη για μένα ήταν και η περίοδος της λοχείας. Ήμουν πολύ πεσμένη ψυχολογικά, με φοβερές κυκλοθυμικές αντιδράσεις. Μου πήρε μήνες για να το ξεπεράσω και να συνέλθω.

Η απόφασή σου να κάνεις οικογένεια σήμαινε για σένα κάποιες θυσίες;
Όχι, δεν αισθάνομαι πως έχω θυσιάσει απολύτως τίποτα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που το ζω επειδή κατά τη γνώμη μου η μητρότητα είναι ευλογία. Ήρθε αβίαστα, χωρίς να το κυνηγήσω και να το ζορίσω. Ουσιαστικά αυτό που ονειρευόμουν απο κορίτσι, έγινε πραγματικότητα.

Ήταν πιο δύσκολη η επιστροφή στη δουλειά ως νεαρή μητέρα, καθώς επέστρεψες πολύ γρήγορα;
Το πρώτο διάστημα είναι δύσκολο για όλες τι μαμάδες. Απο την άλλη είναι απαραίτητο. Εννοείται πως πρέπει να περνάς αρκετό χρόνο με το παιδί σου, αλλά μια μαμά χρειάζεται δημιουργικό χρόνο και εκτός σπιτιού. Να φεύγει κάποιες ώρες απο το σπίτι και να δουλεύει. Ειδικά αν δούλευε πάρα πολύ προτού μείνει έγκυος. Μου είχε λείψει η δουλειά μου και χάρηκα που επέστρεψα. Και νομίζω πως ήταν καλό για όλους μας. Γιατί όπως λένε οι αμερικάνοι «When mama is happy, everyone is happy!.»

Τι θα συμβούλευες μια συνομήλικη σου που δεν έχει κάνει ακόμα παιδί;
Νομίζω πως σ’ αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να δώσεις συμβουλές γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν έχουμε όλες τα ίδια θέλω και τις ίδιες επιθυμίες. Αυτό που λέω στις φίλες μου είναι να μη βιαστούν και να το κάνουν όποτε νιώσουν έτοιμες. Ένα παιδί δεν είναι αστεία υπόθεση. Έχει πάρα πολλές ευθύνες

Ποιά είναι τα πιο αστεία πράγματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα το παιδί σου;
Μας βλέπει εμένα και το μπαμπά της που φοράμε κάλτσες και προσπαθεί να μας τις βάλει εκείνη. Επίσης, νομίζω πως είναι ερωτευμένη με το αγοράκι που παίζει σε διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Δεν φαντάζεσαι πώς κάνει κάθε φορά που τον βλέπει. Γενικά, όταν βλέπει διαφημίσεις με παιδάκια, αφήνει ότι άλλο κάνει και μένει κολλημένη μπροστά στη τηλεόραση.

Τι δεν θα ήθελες να πάρει η κόρη σου από εσένα;
Πολλά δεν θα ήθελα να πάρει από μένα! Δεν θα ήθελα να είναι από τα παιδιά που βασανίζονται από τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα ήθελα να μην έχει ενοχικά σύνδρομα. Να είναι λίγο πιο χαλαρή στις σχέσεις της με τους ανθρώπους απ’ ότι εγώ. Να μην αναλύει τόσο πολύ τις προσωπικότητες και τους χαρακτήρες!

Share |