"Δε λησμονώ": Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε έκθεση για τη γερμανική κατοχή! (φωτο)

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Δεν λησμονώ …μία εικόνα χίλιες λέξεις" με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργάνωσε στο Ζάππειο Μέγαρο η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Δεν Λησμονώ".

Εμπνευστής της ΑΜΚΕ "Δε Λησμονώ" είναι ο κ. Γιώργος Καραμάνος, ένας άνθρωπος με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ο οποίος ξενάγησε προσωπικά τον κ Παυλόπουλο Παυλόπουλο στην έκθεση.

Το markos.tv ήταν εκεί: Η έκθεση, που διήρκησε έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, είναι βασισμένη στη περίοδο της γερμανικής κατοχής ενώ υπήρχε ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν στο κοινό περισσότερα από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής καθώς και πάνω από 100 φωτογραφικά ντοκουμέντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει το βιβλίο των επισκεπτών της έκθεσης "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ", παρουσία του ιδρυτή της ΑΜΚΕ κ. Γιώργου Καραμάνου

Μέσα από τις εικόνες ο θεατής είχε την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με μία ρεαλιστική απεικόνιση των δεινών που υπέστη τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης.

Την τελετή έναρξης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στο χώρο της έκθεσης.

Στην εκδήλωση, μίλησαν για τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρτυρικών Χωριών Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, Ο εμπνευστής της ΑΜΚΕ "Δε Λησμονώ" κ Γιώργος Καραμάνος κ.α

Share |