Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές προγνώσεις

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρη καταιγίδα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις. Στη Μακεδονία τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι και από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια εκτός από τη Θράκη αύριο Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις με βροχές στα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 και από απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Real.gr

Share |