Βρέθηκε η μητέρα του νεογνού που εγκαταλείφθηκε στου Γκύζη

Ένα οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε πίσω από την εγκατάλειψη νεογνού στην περιοχή του Γκύζη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Το μόλις λίγων ωρών βρέφος βρήκε ένας περαστικός. Ήταν τυλιγμένο πρόχειρα με πετσέτες και ρούχα, παρατημένο στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Λυκαίου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού. Λίγα 24ωρα μετά, το απόγευμα της Δευτέρας, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τη μητέρα του μωρού.

Πρόκειται για μια 39χρονη γυναίκα, η οποία εργάζεται ως οικιακή βοηθός και ζει με τη μητέρα της, 50 μέτρα από το σημείο όπου το απόγευμα του Σαββάτου εγκατέλειψε το μικρό αγοράκι. Το παιδί είναι εκτός γάμου και ο πατέρας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν ήθελε να το κρατήσουν. Όμως η 39χρονη αποφάσισε να μη διακόψει την κύηση και να γεννήσει. Δεν είχε ωστόσο την οικονομική ευχέρεια να κρατήσει το παιδί και έτσι αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πήγε στον γυναικολόγο μόλις μια φορά και γέννησε ολομόναχη στο σπίτι της, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Μαζί με τη μητέρα της, μετά τον τοκετό, πήγαν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα επιχείρησε να περάσει από το σημείο όπου είχε εγκαταλείψει το άτυχο μωράκι, είδε όμως πως εκεί βρισκόταν ήδη ασθενοφόρο και κόσμος και απομακρύνθηκε.
 

 

 

Πηγή: newsit.gr

Share |