Βραβείο Booker & Umberto Eco‏

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με πολλή χαρά ανακοινώνουν τον εμπλουτισμό του καταλόγου τους με 4 παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης λογοτέχνες.

Μέσα στο νέο έτος, θα κυκλοφορήσουν δύο από τα έξι βιβλία που έφτασαν στη short list του Βραβείου Booker 2010:

• “Parrot and Olivier in America” του Peter Carey (Ο Αυστραλός συγγραφέας έχει ήδη δύο Βραβεία Booker στο ενεργητικό του -1988 & 2001, ενώ ήταν η τέταρτη υποψηφιότητά του για το βραβείο που αλλάζει την τύχη του συγγραφέα που το κερδίζει -η πρώτη του υποψηφιότητα ήταν το 1985-.)

• “Room” της Emma Donoghue (Η γεννημένη το 1969 Ιρλανδή συγγραφέας με περισσότερα από δέκα βιβλία στο ενεργητικό της ήταν για πρώτη φορά υποψήφια για το Βραβείο Booker. Το βιβλίο της είναι ήδη πρώτο σε πωλήσεις στην Ιρλανδία, ενώ φιγουράρει στις λίστες των best sellers στις ΗΠΑ και στον Καναδά και επίσης, βρέθηκε στη short list του Βραβείου Μυθιστορήματος Rogers Writers Trust.)

Αλλά και το βιβλίο,
που κέρδισε το Βραβείο Booker 2010

• “The Finkler question” του Howard Jacobson
Ένα χιουμοριστικό μυθιστόρημα για τη φιλία, τη σοφία και τον αντισημιτισμό από τον 68χρονο Βρετανό συγγραφέα, με ακόμη 10 μυθιστορήματα στο ενεργητικό του και δύο προηγούμενες υποψηφιότητες για το Βραβείο Booker -2002 & 2007.

Και τέλος, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
με τον Umberto Eco
και την έκδοση των νέων του βιβλίων
• “Il Cimitero di Praga”, που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2011
• “Costruire il nemico”, που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2011

Ενώ και τα προηγούμενα έργα του συγγραφέα, όπως «Το όνομα του Ρόδου», «Το εκκρεμές του Φουκώ», «Μπαουντολίνο», «Το νησί της προηγούμενης μέρας» κ.ά. θα επανακυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Share |