Βλέφαροπλαστική για λόγους ουσίας αλλά και... ψυχολογίας!

Η βλεφαροπλαστική είναι εκείνη η επέμβαση που θα σας βγάλει από το μυαλό την "ιδέα" ότι όλοι βλέπουν κάτι "περίεργο" στα μάτια σας, ότι έχουν μονίμως το βλέμμα τους καρφωμένο στο πρόσωπό σας!

Η βλεφαροπλαστική θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και... θα δείτε τον κόσμο με "άλλο μάτι"!

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Πέτρος Βλασταράκος μας εξηγεί πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη στο θέμα της βλεφαροπλαστικής...

Η βλεφαροπλαστική χωρίζεται σε Άνω Βλεφαροπλαστική και σε Κάτω Βλεφαροπλαστική:

  • Άνω Βλεφαροπλαστική

Τα παράπονα των υποψηφίων για άνω βλεφαροπλαστική είναι συνήθως η έντονη περίσσεια δέρματος (σακούλα) στα επάνω βλέφαρα, αδυναμία εφαρμογής σκιάς ματιών, δυσκολία στην όραση λόγω της περίσσειας δέρματος.

Η διαδικασία αποκατάστασης του προβλήματος πραγματοποιείται στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία και είναι εντελώς ανώδυνη. Η διάρκεια της είναι 45-60 λεπτά. Με την χρήση ειδικών μηχανημάτων, όπως Laser και ραδιοσυχνότητες, έχουν εξαλειφθεί το οίδημα και οι εκχυμώσεις (μελανιές), με αποτέλεσμα την ολική επούλωση και επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες σε 3 ημέρες!

  • Κάτω βλεφαροπλαστική

Η κάτω βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει τις ανεπιθύμητες σακούλες στα κάτω βλέφαρα, το "άδειασμα" στα κάτω βλέφαρα καθώς και τις ρυτίδες.

Η επέμβαση γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Υπάρχουν 2 είδη τομών αναλόγως με το προβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί. Εάν δεν υπάρχει περίσσεια δέρματος, η τομή γίνεται μέσα απο το βλέφαρο (transconjuctival approach), ενώ στην περίπτωση που πρέπει να αποκατασταθεί περίσσεια δέρματος που προκαλεί "σακούλες" η τομή γίνεται κάτω απο τις βλεφαρίδες (subciliary approach).

Η περίοδος ανάρρωσης διαρκεί 15 ημέρες με ήπιο οίδημα τις πρώτες 5-7 ημέρες.

Ενημερωθείτε κι εσείς για ότι σας απασχολεί με μια επίσκεψή σας στο "Art of The Possible", καλώντας στο 2114035333 ή 6932220444 για το ραντεβού σας!

Πέτρος Βλασταράκος

Ο Πλαστικός Χειρουργός Πέτρος Θ. Βλασταράκος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής

www.artofthepossible.gr

Share |