Βίκυ Παγιατάκη: «Η αστρολογία είναι ξέφραγο αμπέλι»

Η Βίκυ Παγιατάκη, "βασίλισσα" των πρωινών άστρων του MEGA, μιλά με ειλκρίνεια στο "TV ΕΘΝΟΣ" για τη δυσπιστία απέναντι στο αντικείμενό της, τη ματαιοδοξία του τηλεοπτικού τοπίου και των τηλεστάρ ενώ κάνει και τις προβλέψεις της γύρω από το φλέγον πολιτικό σκηνικό.

Υπήρξε αντίδραση από πλευράς της οικογένειάς σας όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο;
Η μητέρα μου έκλαψε όταν με είδε πρώτη φορά στην τηλεόραση να μιλάω για αστρολογία. Και όχι από συγκίνηση! Μου είπε: "Μας ντρόπιασες. Επειτα από όση δουλειά έκανα για να σπουδάσεις κατάντησες χαρτορίχτρα!". Τότε τα πράγματα ήταν άγρια. Να φανταστείς ότι παλιά αν μας καλούσαν σε καμιά εκπομπή, καλούσαν μαζί έναν παπά κι έναν αστυνομικό λες κι ήμασταν κακοποιά στοιχεία. Ευτυχώς να λέμε που είχε καταργηθεί και η... Ιερά Εξέταση!

Πόσο εύκολο είναι να διαφυλαχθούν οι σοβαροί επαγγελματίες;
Ο κάθε αστρολόγος πρώτον κατά συνήθεια χρίζεται μόνος του αστρολόγος –διπλώματα από εξωτερικό δεν καλύπτουν τα δάχτυλα του ενός χεριού– και δεύτερον αυτοπροφυλάσσεται επίσης μόνος γιατί η αστρολογία είναι ξέφραγο αμπέλι χωρίς επίσημες σπουδές κι εξετάσεις.

Πόση ματαιοδοξία υπάρχει στη μικρή οθόνη;
Η ματαιοδοξία είναι το κυρίαρχο συστατικό στην τηλεόραση. Εχω δει πολλούς ανθρώπους που μετά λίγο καιρό παραμονής στο γυαλί κυριολεκτικά δεν τους αναγνωρίζεις. Οι προσγειωμένοι αποτελούν εξαίρεση. Ελπίζω να συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε αυτούς!

Ποια επώνυμα πρόσωπα σας κέρδισαν και ποια ενδεχομένως σας απογοήτευσαν;
Ευτύχησα να έχω πολύ καλές συνεργασίες στα σχεδόν 25 χρόνια που βρίσκομαι στην TV. Μόνο μια περίπτωση ήταν πραγματικά ανυπόφορη, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά. Δύο φορές επίσης παραιτήθηκα από εκπομπές. Στην κρατική γιατί ήθελα να μιλήσω ανοιχτά για εκλογές που προέβλεπα ότι θα γίνουν και δεν με άφησαν και μία όταν ήμουν στο "Χαμογελάτε" με τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Share |