Αυτή είναι η ώρα που δεν πρέπει να φας αν θες να χάσεις βάρος!

Ενώ τις περισσότερες φορές επιρρίπτεις τις ευθύνες για την αυξομείωση που παρατηρείς στο βάρος σου σε παράγοντες, όπως οι κακές σου διατροφικές συνήθειες και η απουσία σωματικής άσκησης, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει, ότι το βιολογικό σου ρολόι είναι περισσότερο ένοχο για τη σιλουέτα σου από όσο μπορεί να πίστευες.

Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του «Brigham and Women’s Hospital» της Βοστώνης, εξέτασε -και μάλιστα πρόκειται από τις ελάχιστες έρευνες που επικεντρώνονται σε αυτό- το πώς οι διατροφικές συνήθειές μας μπορεί να επηρεάζονται από τα μοτίβα του ύπνου μας.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν τη συμμετοχή 110 ενηλίκων (18-22 ετών), με σκοπό να αναλύσουν στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες ύπνου τους και την συμπεριφορά του κιρκαδικού ρυθμού τους (σ.σ. έτσι λέγεται μια οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου) μέσα από την καθημερινότητά τους. Η έρευνα διήρκεσε 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζoνται στην Independent, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο μέσω της οποίας τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή κατέγραψαν όλη την πρόσληψη τροφής μέσα σε 7 διαδοχικές ημέρες κι έπειτα μέσα από μια εργαστηριακή αξιολόγηση οι ειδικοί μελέτησαν τη σύσταση του σώματός των ατόμων αλλά και την ώρα της έκκρισης της μελατονίνης, της ορμόνης που παράγεται από τον εγκέφαλο και την επίφυση και δίνει στον οργανισμό το σήμα ότι είναι η ώρα για ύπνο ή ότι είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε.

Το σπουδαιότερο πράγμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι, ότι κανείς θα πρέπει να περιμένει μερικές ώρες μετά την κατανάλωση φαγητού, πριν πέσει για ύπνο, ώστε το σώμα να βρει τον κατάλληλο χρόνο για να χωνέψει.

Οι συμμετέχοντες με τα υψηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους κατανάλωναν σύμφωνα με την έρευνα τις περισσότερες θερμίδες λίγη ώρα πριν τον ύπνο, όταν τα επίπεδα μελατονίνης ήταν τότε υψηλά, σε αντίθεση με εκείνους τους συμμετέχοντες που παρουσίαζαν χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους, οι οποίοι έτειναν να πηγαίνουν για ύπνο μερικές ώρες μετά την κατανάλωση του τελευταίου τους γεύματος.

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό (βιολογικό ρολόι) και αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξαιτίας των ακανόνιστων ωραρίων εργασίας ή της προτίμησης καθενός να ξυπνάει νωρίς το πρωί ή να κοιμάται αργά το βράδυ.

«Βρήκαμε, πως η ώρα πρόσληψης της τροφής με αυξημένη έκκριση της μελατονίνης, μια ένδειξη της βιολογικής νύχτας του ανθρώπου, σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους και ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), ενώ δεν συνδέεται με την ώρα της ημέρας, την ποσότητα ή τα υλικά της τροφής που καταναλώνει», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Αντριου ΜακΧιλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα ευρήματα δείχνουν, ότι το timing (η στιγμή δηλαδή) που καταναλώνει κανείς θερμίδες, σε σχέση με το δικό του βιολογικό ρολόι, μπορεί να είναι πιο σημαντικό για την υγεία του σε σχέση με την ώρα της ημέρας που καταναλώνει.»

Οι ερευνητές τέλος, δέχτηκαν το γεγονός, πως η ηλικία αυτή των συμμετεχόντων μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, όμως σημείωσαν πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρέχουν αποδείξεις πως η κατανάλωση τροφής σε σχέση με το ατομικό βιολογικό ρολόι παίζει σπουδαίο ρόλο στη σύσταση του σώματος.

Πηγή: bovary.gr

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι αγάπησαν, τώρα και στην Κυψέλη!

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι έχουν αγαπήσει ανοίγει συνεχώς σε νέα σημεία για να προσφέρει ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μόνο από 2,90 ευρώ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μετά τις νέες Σπιτικές Κουζίνες στη Γλυφάδα, τη Δάφνη, 2 Σπιτικές Κουζίνες στον Άλιμο, τους Αμπελοκήπους, το Σύνταγμα, στο Γαλάτσι, την Καλλιθέα, την Ηλιούπολη, η Σπιτική Κουζίνα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στη Νίκαια, σε 2 μάλιστα σημεία: Πέτρου Ράλλη 210 & Βρυουλών 35.

Η απόφαση να ανοίξει η Σπιτική Κουζίνα σε 2 σημεία προήλθε μετά από το μεγάλο αίτημα συμπολιτών μας στη Νίκαια για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση, αφού μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει πληγεί από την έντονη οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Στη Νίκαια οι λάτρεις της Σπιτικής Κουζίνας θα μπορούν να απολαύσουν τις κλασικές μερίδες ζεστού φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, νέα προϊόντα όπως αραβικές πίτες, μπαγκέτες και σάντουιτς, αλλά και να απολαύσουν τη νέα υπηρεσία diet με τη βοήθεια της διαιτολόγου της Σπιτικής Κουζίνας, η οποία θα επισκέπτεται εβδομαδιαίως κάθε Σπιτάκι για να εφοδιάζει τους επισκέπτες με τις πιο χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της οι νέες Σπιτικές Κουζίνες προκάλεσαν ενθουσιασμό σε νέους, οικογενειάρχες, νοικοκυρές, εργένηδες και ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν για διαφορετικούς λόγους και τώρα πλέον έχουν τη λύση τους: την Σπιτική Κουζίνα με διαφορετικό μενού κάθε μέρα μόνο από 2,90 ευρώ.

Οι συνταγές της Σπιτικής Κουζίνας συνάδουν με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος, την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και σπάνιες συνταγές της γιαγιάς του εμπνευστή του οράματος που κρύβεται πίσω από την Σπιτική Κουζίνα.

Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη και ξεκινάει από γιουβαρλάκια και παστίτσιο μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά, κρέας, χειροποίητες πίτες, αλλά ακόμη και καφέ. Τα φαγητά εξαντλούνται καθημερινά και το μενού είναι διαφορετικό ανάλογα την ημέρα.

Τα υλικά είναι αγνά και ολόφρεσκα από Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς και η Σπιτική Κουζίνα φέρει τις πιο γνωστές πιστοποιήσεις. Η μεγάλη αλυσίδα φαγητού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια λόγω της υψηλής ποιότητας, της πιο ανταγωνιστικής τιμής στην αγορά και του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η Σπιτική Κουζίνα διανύει σήμερα τον 5ο χρόνο λειτουργίας της και στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Η πρωτότυπη αλυσίδα φαγητού ξεκίνησε ως πρόγραμμα σε συνεργασία με δήμους και σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται αυτόνομα με στόχο να προσφέρει πιστοποιημένο και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη.

Ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε πολυάριθμους δήμους και εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν ένα ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σαν να το μαγείρευαν οι ίδιοι.

Η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία γρήγορα απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους περισσότερους δήμους της Αττικής όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν πλέον τα γνωστά σπιτάκια που άλλαξαν τη ζωή μας.

Στην Σπιτική Κουζίνα όλα τα πιάτα κοστίζουν μόνο από 2,90 ευρώ και στόχο έχουν να προσφέρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ανεξαιρέτως σε όλους μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης.

Η Σπιτική κουζίνα δεν απευθύνεται μόνο στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους της καθημερινότητας που εκτός από χρήμα θέλουν να εξοικονομήσουν και χρόνο.

Καθημερινά προσφέρονται ειδικά γεύματα για διαβητικούς, αλλά και με χαμηλές θερμίδες σε συνεργασία με δίκτυο ειδικών και διαιτολόγων. Όσοι εργάζονται σε περιοχές κοντά σε Σπιτική Κουζίνα θα μπορούν να αξιοποιήσουν και ειδικά πακέτα φαγητού, που έχουν δημιουργηθεί σε ειδική τιμή αποκλειστικά για εργαζομένους που προτιμούν ένα ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο πιάτο στον χώρο εργασίας τους αντί να ανατρέχουν σε λύσεις γρήγορου φαγητού.

Η Σπιτική Κουζίνα ανήκει στον Όμιλο SALAS που έχει μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Σπιτικής Κουζίνας www.spitikikouzina.gr ή την σελίδα στο facebook spitiki kouzina όπου αναρτώνται καθημερινά τα Μενού των φαγητών, νέα και προσφορές ή να καλείτε στο τηλέφωνο 210 9517286.

Η "Σπιτική κουζίνα" έχει δικαίως χαρακτηριστεί η... Κουζίνα με το κοινωνικό πρπσωπο και μπορειτε να τη βρείτε στα εξής σημεία:

Γκύζη

Λουκάρεως 39-41
Τηλ.: 210 6437609

Κυψέλη

Φωκίωνος Νέγρη 11
210 86 70 486

Καλλιθέα

Αγίων Πάντων 82
Τηλ.: 210 9575176

Σύνταγμα

Βουλής 7
210 32 55 269

Γαλάτσι

Αγίας Γλυκερίας 11
Τηλ.: 210 9637674

Αμπελόκηπους

Έβρου 54, Ιπποκράτειο Νοσ. Τηλ. 210 3648152

Γλυφάδα

Γούναρη 45
Τηλ: 210 96 37 664

Άλιμος

Θουκυδίδου 44
Τηλ: 210 98 81 296

Κηφισιά

Πλατεία Πλατάνου, Οδός Αδριανού (Έμπροσθέν Άλσους Κηφισιάς)
Τηλ: 213 2007100 – 6984 459686

Δάφνη

Μιλτιάδου 9
Τηλ: 210 97 35 446

" width="600" height="450" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen>

Share |