Αυτή είναι η εκπαιδευτική μέθοδος χορού που "εγγυάται" αποτελέσματα!

Μετά από πολυετή μελέτη και εμπειρία στον τομέα του κοινωνικού χορού φτάσαμε στο ποσοστιαίο αποτέλεσμα εκμάθησης χορού κατά 100%. Γιατί?
Γιατί, το εκπαιδευτικό μας σύστημα βασίζεται στο συνδυασμό δύο εκπαιδευτικών εργαλείων. ΜΑΘΗΜΑ και ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ. Μέσα στο μάθημα (ομαδικό ή ιδιωτικό) παίρνουμε όλες τις γνώσεις του χορού που μας ενδιαφέρει να μάθουμε δηλαδή βηματολόγιο και ιδιαίτερη τεχνική για να χορεύουμε άνετα και με στυλ αυτό το χορό. Ενώ στο τρίωρο χορευτικής εξάσκησης κάνουμε πράξη όλα αυτά που θεωρητικά μαθαίνουμε στο μάθημα, σε ένα μοναδικής σημασίας και σύνθεσης περιβάλλον που δεν μπορούμε να το βρούμε πουθενά αλλού. Στοιχεία τρίωρου χορευτικής εξάσκησης:

α) Συμμετέχουν συμμαθητές και δάσκαλοι. ΆΡΑ το περιβάλλον είναι οικείο κι ένας αρχάριος μαθητής μπορεί να νιώσει άνετος ψυχολογικά για να απολαύσει το χορό του! Κάτι που δε μπορεί να συμβεί όπου αλλού και αν πάει ο μαθητής για να κάνει χορευτική εξάσκηση γιατί δε θα μπορέσει με τίποτα να βρει χώρο – μαγαζί με τέτοια ανθρώπινη σύνθεση.
β) Γίνεται πάντα με επιτυχία, προγραμματισμένα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της εβδομάδας. ΆΡΑ δεν μπαίνει στη διαδικασία να ‘ στήσει ’ μία τέτοια βραδιά που τυχόν να είναι και αμφιβόλου αποτελέσματος.
γ) Το πρόγραμμα της μουσικής περιλαμβάνει όλους τους χορούς που διδάσκουμε οπότε από τη μία δεν είναι βαρετό, από την άλλη δίνει στο μαθητή την μοναδική ευκαιρία να έχει την πρώτη του επαφή και να μάθει και άλλους χορούς που δεν έχει επιλέξει ΔΩΡΕΑΝ!!!

Πέρα όμως από αυτά τα δύο εκπαιδευτικά εργαλεία, αν ένας μαθητής έχει ιδιαίτερο στόχο από την αρχή (να παρακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο χορευτικό επίπεδο ή να βγάλει κάποια χορογραφία γάμου ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαίτερη επιθυμία), τότε μπορεί να διαλέξει να κάνει ιδιωτικό (private) μάθημα.

Ο απαιτούμενος αριθμός μαθημάτων εδώ, επηρεάζεται από το στόχο που θέτει ο ίδιος ο μαθητής σε σχέση με αυτό που θέλει να μάθει αλλά και το χρόνο που απαιτεί να το πετύχει.

Στο ιδιωτικό μάθημα μπορεί να επιλέξει να κάνει ότι του αρέσει όσον αφορά τη χορευτική ύλη. Μπορεί να αλλάζει την ύλη ανάλογα με την επιθυμία του από μάθημα σε μάθημα (όχι όπως στο ομαδικό που είναι μάθημα συγκεκριμένης ύλης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου).

Το ιδιωτικό μάθημα προγραμματίζεται να γίνει την ημέρα και την ώρα που θέλει ο μαθητής μέσα στην εβδομάδα, καθώς τα παραρτήματά μας λειτουργούν καθημερινά  από τις 10.00 έως τις 23.00 αλλά και Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού, και μπορεί να γίνει ακύρωση (από το προηγούμενο βράδυ) και επαναπροσδιορισμός του ραντεβού χωρίς επιπλέον χρέωση του μαθητή. Το ιδιωτικό μάθημα μπορούν να το παρακολουθήσουν από δύο μέχρι τρεις μαθητές. Είναι ταχύτητας μεγάλης. Μπορούν να μπουν όσα ραντεβού θέλουν οι μαθητές μέσα στην εβδομάδα και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα εξέλιξης τους.

Στις σχολές μας μπορείτε να διαλέξετε όποιο συνδυασμό ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, μεταξύ ομαδικών ή ιδιαίτερων μαθημάτων, ανάμεσα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχουμε. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα είναι τα εξής :

  1. Full Level Programme
  2. Full Pass Programme
  3. Exclusive Programme
  4. Competitive Programme
  5. Private

Είναι σίγουρο ότι ανάμεσά τους υπάρχει το κατάλληλο για εσάς!

Ο χορός αποτελεί διαχρονικά το πιο δυνατό μέσο έκφρασης και αποτύπωσης των συναισθημάτων και σκέψεών μας. Άλλωστε ο άνθρωπος πριν αρθρώσει το λόγο, χρησιμοποίησε τις κινήσεις του σώματός του ως μέσο επικοινωνίας με το περιβάλλον γύρω του. Μέσα από το χορό λοιπόν, με όπλο τη γλώσσα του σώματος, σας  δίνεται η μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσετε με όλον τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, έπειτα από πολλά χρόνια ουσιαστικής ενασχόλησης με τους κοινωνικούς χορούς (δηλαδή τους χορούς που μπορούν να χορέψουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης), ερχόμενοι σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους και λαμβάνοντας όλα τα σημάδια της εποχής μας, δημιουργήσαμε για εσάς, τους φίλους και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα το “THE DANCE CLUB – THE MALL OF DANCE”. Η αρχική σκέψη αφορούσε τη δημιουργία του μεγαλύτερου club, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το 2012 το όραμα αυτό υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να μετράμε 30 σχολές χορού – The Dance Clubs- , εκ των οποίων 26 βρίσκονται στην Αττική, 2 στην Πάτρα, 1 στην Καλαμάτα και 1 στην Κύπρο! Πρόκειται για τη μοναδική αλυσίδα σχολών χορού στην Ελλάδα, η οποία μετράει με αύξουσα πρόοδο, 21.000 μέλη και 15.000 μαθητές!

Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς μας και η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσω της σύνθεσης των δυνάμεων όλων των μελών μας, που είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές σε ότι κάνουμε.

Έχουμε καταφέρει ο χορός να γίνει ο πυρήνας της σωματικής  και ψυχικής ευεξίας μας!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Οι Latin χοροί που διδάσκονται είναι οι: Rumba, Mambo, Cha-cha, Samba, Bachata, Merengue. H Ρούμπα, χορός του έρωτα και της αγάπης! Ρομαντικός, απαλός, μαγευτικός, εξωτικός κουβανέζικος χορός, γεμάτος συναισθήματα! Ευχάριστος ρυθμός σε συνδυασμό με την ερωτική και απαλή κίνηση γοφών. Τα μέλη του σώματος συνεργάζονται αρμονικά και  καλλιεργεί την άνεση και τον αυθορμητισμό.  Αν τα γνήσια ελληνικά γλέντια, τα πανηγύρια, οι γάμοι και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι πρωίας είναι από τα αγαπημένα σας, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα των Τhe Dance Club, που σας δίνει τη μοναδική δυνατότητα να μυηθείτε στον κόσμο των Ελληνικών Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών, να γνωρίσεις την κουλτούρα της κάθε περιοχής και πάνω από όλα να διασκεδάσεις και να μπεις κι εσύ στον “κύκλο”, χορεύοντας….

LATIN

 
Οι Latin χοροί που διδάσκονται είναι οι: Rumba, Mambo, Cha-cha, Samba, Bachata, Merengue.
 
Rumba 
H Ρούμπα, χορός του έρωτα και της αγάπης! Ρομαντικός, απαλός, μαγευτικός, εξωτικός κουβανέζικος χορός, γεμάτος συναισθήματα! Ευχάριστος ρυθμός σε συνδυασμό με την ερωτική και απαλή κίνηση γοφών. Τα μέλη του σώματος  συνεργάζονται αρμονικά και  καλλιεργεί την άνεση και τον αυθορμητισμό.

Rumba… απλά απολαυστική !!!

Mambo
Ένας εκπληκτικός, κεφάτος ρυθμός που σε μικρό χρονικό διάστημα γέμισε με κέφι και ζωντάνια τα μπαράκια της Κούβας, αρχικά, για να επεκταθεί αργότερα σε όλο τον κόσμο! Ο χορός αυτός προσφέρει ταχύτητα στα πόδια, εκρηκτικότητα και αρμονία. Το σύνθημα…? Ο χορός είναι μεθυστικός!!! Συνεχίστε να χορεύετε στους τρελούς ήχους του Mambo!!!
Cha-cha
Το Cha-cha. Παιχνιδιάρικος χορός που ανεβάζει την διάθεση στο λεπτό!! Γεμάτος επαγωγική ενέργεια, σκέρτσο και φλερτ!!! Το ωραιότερο παιχνίδι μεταξύ καβαλιέρου και ντάμας. Δίνεται η ικανότητα τα πόδια να γίνουν πολύ γρήγορα και να μαγνητίζονται τα βλέμματα από την εκρηκτικότητα! . Η λίμπιντο ανεβαίνει στα ύψη…. και η διάθεση δεν σταματάει Π.Ο.Τ.Ε!!!
Samba
Ο χορός αυτός προέρχεται από τη Βραζιλία , όπου χορευόταν και χορεύεται σε όλες τις γιορτινές περιστάσεις. Στην Αμερική παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1920 στο θεατρικό έργο «Street Carnival», στο Broadway . Η samba είναι δημοφιλής και ζωντανός χορός ακόμα και σήμερα χάρη στην γιορτινή της διάθεση. Γυμνάζει δυνατά και ελαστικά πόδια και προσδίδει εκρηκτικότητα!!!
Bachata
Η bachata ξεκίνησε, το 1960, ως μουσική μελωδία κιθάρας που συνηθιζόταν να παίζεται σε λαϊκές συνεστιάσεις στην Δομινικανή Δημοκρατία. Η μελωδία της είναι ευχάριστη και ρομαντική. Στη συνέχεια εξελίχθηκε στο δημοφιλή ομώνυμο χορό, που χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό και αισθησιασμό!
Merengue
Η bachata ξεκίνησε, το 1960, ως μουσική μελωδία κιθάρας που συνηθιζόταν να παίζεται σε λαϊκές συνεστιάσεις στην Δομινικανή Δημοκρατία. Η μελωδία της είναι ευχάριστη και ρομαντική. Στη συνέχεια εξελίχθηκε στο δημοφιλή ομώνυμο χορό, που χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό και αισθησιασμό!
Merengue
Για να γνωρίσει κάποιος την πατρίδα του merengue δε χρειάζεται παρά να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό και να συνεχίσει ως την Δομινικανή Δημοκρατία. Λέγεται πως οι δημιουργοί του χορού αυτού εμπνεύστηκαν από τις κινήσεις των αλυσοδεμένων σκλάβων. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως, όντας συμπονετικοί, οι κάτοικοι ενός χωριού υιοθέτησαν αυτόν τον τρόπο χορού, να χορεύουν δηλαδή κουτσαίνοντας, από κάποιον ήρωα τραυματισμένο στο πόδι. Στο συγκεκριμένο χορό το σώμα είναι χαλαρό και ελεύθερο, ενώ οι κινήσεις γίνονται με πάθος, προσδίδοντας του, δίκαια έτσι, τον τίτλο του φλογερού χορού. Από τον συγκεκριμένο χορό μαθαίνουμε τη βασική τεχνική χειρισμού ποδιών όλων των latin χορών.
Waltz
Το waltz είναι ένας χορός που προέρχεται από λαϊκούς χορούς της Βαυαρίας. Είναι ο πρώτος χορός που ο καβαλιέρος αγκαλιάζει την μέση της ντάμας και η απόσταση των σωμάτων γίνεται μηδενική. Το ζευγάρι λειτουργεί σαν ένα σώμα. Παρά τις έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας για την τολμηρότητα του νέου αυτού χορού, το waltz έγινε γρήγορα αγαπητό. Με την ίδια ταχύτητα που άλλαζε η κοινωνία αγαπήθηκε και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για το χορό της ισορροπίας και της απαλότητας!
Fox-Trot
Το Fox-Trot πρωτοεμφανίστηκε το 1912 όταν το παρουσίασε ο Χάρρυ Φοξ (αστέρι της τότε θεατρικής επιθεώρησης), βαθειά επηρεασμένος από τις νέες χορευτικές τάσεις μετά την επανάσταση της τζαζ μουσικής (1910), που ήθελαν τα ζευγάρια να χορεύουν σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο , αυτοσχεδιάζοντας στον ρυθμό της μουσικής. Το Fox-Trot είναι ακόμα και σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους χορούς στην Αμερική. Παράγει ισορροπία, έλεγχο και το ζευγάρι γίνεται λειτουργικό σε ότι αφορά το χώρο που διεκδικεί πάνω στην πίστα. Σε υψηλότερο επίπεδο δίνει θεατρικότητα στο ύφος. Είναι το κλειδί των χορών!
Tango
Στις αρχές του 20ου αιώνα το Αργεντίνικο Τάνγκο γνώρισε μεγάλη εξάπλωση στην Ευρώπη και απέκτησε δικά του, ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Στο πέρασμα του χρόνου έγινε γνωστό ως «Ευρωπαϊκό τανγκό» ή «διεθνές τάνγκο». Στην ευρωπαϊκή ήπειρο κατέληξε γιατί η κυβέρνηση της Αργεντινής αναγκάστηκε να τον απαγορεύσει, επειδή ο τρόπος που χορευόταν θεωρήθηκε ακόλαστος και οι στίχοι των τραγουδιών απρεπείς. Με αποτέλεσμα πολλοί μουσικοί και χορευτές να μείνουν χωρίς δουλειά και να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, απ’ όπου έκαναν το Τάνγκο γνωστό σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Γαλλία. Δε θα μπορούσε παρά να ονομαστεί «Χορός Τού Πάθους» αφού προσφέρει κοφτή κίνηση και δυναμισμό, μέσα από τον απόλυτο έλεγχο του σώματος. Ο ρόλος του καβαλιέρου μοναδικός… Είναι ο κατακτητής και η ντάμα είναι η γυναίκα που ποθεί και θέλει να κυριεύσει!
Disco Hustle
Οι περισσότερες φιγούρες disco έχουν έντονες επιρροές από τους χορούς Swing, Samba, Mambo, Merengue και Fox Trot. Ο John Travolta και το «Saturday Night Fever» έκαναν τον χορό αυτό μόδα για πολύ κόσμο και κυρίως για τους άντρες. Είναι ο χορός που δένει απόλυτα το ζευγάρι γιατί μαθαίνει τον καβαλιέρο να διευθύνει και τη ντάμα να ακολουθεί στις πιο απαιτητικές κινήσεις. Το disco hustle χαρακτηρίζεται από έντονο δυναμισμό και ενέργεια, μα πάνω απ’ όλα διδάσκει το πιο αγαπημένο στοιχείο όλων των χορών, τις γρήγορες & διαδοχικές στροφές. Ούτως ή άλλως αφορά την αγαπημένη σε όλο τον κόσμο μουσική εποχή των 80’s! .
Rock n’ Roll
Ο “βασιλιάς των parties”!!Ο αγγλικός όρος σημαίνει “λικνίσου και κουνήσου”.Το Rock N’ Roll γεννήθηκε τη δεκαετία το ’50 στις Ηνωμένες Πολιτείες.Η προκλητική ερμηνεία κι ο γρήγορος ρυθμός του νέου αυτού μουσικού έιδους προκάλεσαν μια απροσδόκητη επανάσταση που έμελλε να έχει διάρκεια.Με το Rn’R το κοινό παλλόταν σε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα γεμάτη χορό και τραγούδι,που ερχόταν σε αντίθεση με το ρομαντισμό και το συναισθηματισμό της εποχής. Χάρη στην επιθετικότητα και στην προκλητικότητα του σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά….υπήρξε ενα μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρη την ιστορία της μουσικής!!!
Salsa
H s.a.l.s.a!! Ο πιο ενθουσιώδης και ξεσηκωτικός ρυθμός γνωστός πια και αγαπητός σε όλες τις χώρες του κόσμου! Ο πιο ελκυστικός τρόπος να εξωτερικεύσεις το συναίσθημα σου για το άλλο φύλο! Να γνωρίσεις και να δικτυώσεις τις γνωριμίες σου με τον ωραιότερο τρόπο, η επιτυχία και η αναγνωρισημότητα αυτού του χορού δεν είναι καθόλου τυχαία. Παγκόσμια φήμη και επιτυχία! Ένας απολαυστικότατος χορός που πρέπει όλοι να γνωρίσουν μα πάνω απ’ όλα να τον χ.ο.ρ.έ.ψ.ο.υ.ν! Ενέργεια, φαντασία, τσαχπινιά…. με απλά λόγια… s.a.l.s.a!!!
Argentine Tango
Το Αργεντίνικο Τάνγκο γενήθηκε στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άϊρες, αρχικά στους οίκους ανοχής και μετέπειτα στα λεγόμενα κοβεντίγιο, κοινόβια που αποτελούνταν από χαμόσπιτα μαζεμένα γύρω από μία κεντρική αυλή, όπου συνωστίζονταν κυρίως μετανάστες. Με την πάροδο του χρόνου το Τάνγκο έπαψε να είναι απλά ένα είδος χορού και μετεξελίχθηκε σε είδος μουσικής ακριβώς όπως έγινε και με τη τζαζ!
Oriental
To Oriental (ή αλλιώς ο χορός της κοιλιάς όπως είναι γνωστός ως επί το πλείστον στο δυτικό κόσμο) είναι ο σημερινός κατ’ εξοχήν χορός της ανατολής. Παρ’ ότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος!
R n’ B
Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να εξηγήσουμε γι’ αυτό τον χορό είναι η μουσική στην οποία απευθύνεται. Το R n’ B είναι τα αρχικά των λέξεων Rhythm and (& ή n’) Blues. Μιλάμε για την μουσική που συνδυάζει urban Afro-American ήχους, με στοιχεία rock, jazz, urbane! Ο χορός που αντιστοιχεί σε αυτή την μουσική είναι ένα είδος ελεύθερων κινήσεων (free style) με έντονα στοιχεία rolling, melting, swinging, waving που γίνονται ως επί το πλείστον με νωχελικό τρόπο.
Hip Hop
To HIP HOP δεν είναι απλά ένα μουσικό είδος. Είναι μια ιδιαίτερη φιλοσοφία που διακρίνει μία συγκεκριμένη στάση ζωής. To HIP HOP δεν είναι μόνο στίχοι! Είναι ένα πολιτιστικό κίνημα, ένας τρόπος ζωής, μία ζωντανή μουσική! Τα κυρίαρχα στοιχεία που συνθέτουν χορευτικά τις κινήσεις του είναι πέντε, το breakin, το funky, το Rn’B, το popping και το locking.
Άγιοι Ανάργυροι

Λ. Δημοκρατίας 53

Τηλ: 210 2610258
Άγια Παρασκευή

Χαλανδρίου 8

Τηλ: 210 6006916
Αιγάλεω

Θηβών 417

Τηλ: 213 0025383
Άλιμος

Καλαμακίου 87

Τηλ: 210 9803404
Αμφιάλη

Π. Τσαλδάρη 117 (Παύλου Φύσσα)

Τηλ: 210 4000856
Γαλάτσι

Λ. Βεϊκου 43

Τηλ: 210 2132032
Ελευσίνα

Ηρώων Πολυτεχνείου 47

Τηλ: 210 5540710
Δραπετσώνα

Εθνικής Αντιστάσεως 117

Τηλ: 211 4101689
Καλλιθέα

Σιβιτανίδου 8

Τηλ: 210 9595895
Κορυδαλός

Πλατεία Ελευθερίας 10 & Διαμαντίδη 6

Τηλ: 211 1834414
Κυψέλη

Κυψέλης 94

Τηλ: 210 8695222
Μενίδι

Φιλαδέλφειας 18 & Αθηνών 1

Τηλ: 210 2409063
Νέα Σμύρνη

Κων/νου Παλαιολόγου 5

Τηλ: 211 0135050
Νέα Φιλαδέλφεια

Λ. Δεκελείας 37

Τηλ: 210 2581717
Νέο Ηράκλειο

Λεωφόρος Ηρακλείου 354

Τηλ: 210 28 38 623
Νίκαια

Γρ. Λαμπράκη και Κωστή Παλαμά 8

Τηλ: 213 0286457
Παγκράτι

Ευτυχίδου 7

Τηλ: 211 1182682
Πέραμα

Πελοποννήσου 6 Πλ. Ηρώων

Τηλ: 210 4020855
Πειραιάς

Β.Γεωργίου 17 & Πραξιτέλους 131

Τηλ: 210 41 11 002
Περιστέρι

Αγ.Ιερόθεου 95 & Ατρειδών 1

Τηλ: 210 5722151
Πετρούπολη

25ης Μαρτίου 174

Τηλ: 210 5053636
Σεπόλια-Κολωνός

Δυρραχίου 30 & Αμβρακίας

Τηλ: 210 5145498
Χαϊδάρι

Λ. Αθηνών 183

Τηλ: 210 5323900
Χαλάνδρι

Λ. Πεντέλης 60

Τηλ: 210 6815700

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thedanceclub.gr

Share |