Αυτά υπέγραψαν ΣΚΑΪ-Γεωργίου: το παρασκήνιο του συμβολαίου

Πολλούς μήνες νωρίτερα από τη μέρα που προβλήθηκε το πρώτο τρέιλερ είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις ανάμεσα στο κανάλι και τον Ανδρέα Γεωργίου.Λίγο πριν από την ανακοί­νωση της νικήτριας στον τελικό του «Survivor», προβλήθηκε το τρέιλερ σίριαλ "8 λέξεις" , σηματοδοτώντας και τη στροφή του προγράμμα­τος στην ελληνική μυθοπλασία.

Ιδιαίτερη σημασία όμως, έχουν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου που υπεγράφη, οι οποίες οριστικοποιήθη­καν αργά το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου κι έτσι μπήκαν οι τελικές υπογραφές. Σϋμφωνα το tv εθνος, οι ιθύνοντες του καναλιού θεώρη­σαν από την πρώτη στιγμή πως η νέα σει­ρά τους ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του σταθμού. Κατάφεραν να μην δεσμεύονται από ρήτρα εμπι­στευτικότητας που υπήρχε στο προηγούμενο συμβόλαιο με τον Alpha. Έχουν την ευ­χέρεια να πουλήσουν οι ίδιοι με τους όρους που επιθυμούν την παραγωγή στην κυπρι­ακή τηλεοπτική αγορά.

Το συμβό­λαιο είναι μονοετές, προβλέπει την παραγω­γή ακόμη μίας δραματικής εβδομαδιαίας σειράς στο δεύτερο μισό της επόμενης σε­ζόν, ενώ υπάρχει και προοπτική ανανέωσης ακόμη ενός χρόνου, η οποία όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές εί­ναι 50% - 50%. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ έχει προτε­ραιότητα στην επόμενη συζήτηση και την ίδια στιγμή οι δημιουργοί δεσμεύονται να κατα­θέσουν εκεί πρώτα τις νέες προτάσεις τους.

Το δελτίο Τύπου του καναλιού που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας από το κα­νάλι μαζί με την πρώτη περίληψη των «8 λέξεων», αναφέρει: «Ο ΣΚΑΪ με χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τρεις καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της τηλεοπτικής μυ­θοπλασίας».

Τι είπε ο Ανδρέας Γεωργίου: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να φω­νάξω με ενθουσιασμό ότι η γιορ­τή ξεκινάει στον ΣΚΑΪ από τον ερχόμενο Σε­πτέμβριο, που θα προβάλλει τις "8 λέξεις" μαζί με ένα εβδομαδιαίο σίριαλ, που θα βγει αργότερα μέσα στη χρόνια».

Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου τόνισε: «Κάθε καινούργιο σίριαλ είναι ένα καινούρ­γιο ταξίδι που ελπίζουμε να μας οδηγήσει σε ακόμα έναν μαγικό προορισμό, με το τηλε­οπτικό κοινό συνταξιδιώτη σε αυτήν τη νέα μας περιπέτεια».

Το τρίτο μέλος της δημιουργικής ομάδας, Κούλλης Νικολάου, είπε: «Το σύμπαν για ακόμη μία φορά συνωμοτεί και μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε ξανά τις δυνάμεις μας και τις προσδοκίες μας, που δεν είναι άλλες από την πεποίθηση και την επιθυμία μας να φτιάχνουμε σίριαλ για τους ανθρώ­πους που μας αγάπησαν και γι’ αυτούς που θέλουμε να μας αγαπήσουν μέσα από τον μύθο και την αλήθεια, σαν απο­τύπωση αυτού που είμαστε».

Share |