Άστατος ο καιρός το τριήμερο!

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ και η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σάββατο 11/6

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στον αττικό ουρανό τις μεσημεριανές ώρες ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες και την Κρήτη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στα νότια ενώ στα βόρεια θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων από τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή, 12/6

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δευτέρα, 13/6

Τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται σποραδικές βροχές κυρίως στο βόρειο Αιγαίο με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

real.gr

Share |